Una nova era de mutants

- Advertisement -

Fa uns mesos us parlàvem d’una nova sèrie que arribaria de la mà de Fox i Marvel i que s’endinsava en l’univers dels mutants ja explorat en la saga X-men, efectivament estem parlant de Legion. La ficció es basa en el personatge de David, un noi de mirada desorientada i amb problemes mentals, que ell associa a l’esquizofrènia que li han diagnosticat. Però la qüestió va més enllà i és que en David és un mutant, un dels més poderosos i digne successor del seu pare, ni més ni menys que el professor Charles Xavier.

legion marvel fox

- Advertisement -

No me n’aniré per les branques, la sèrie està molt bé. És atrevida, diferent, esbojarrada i captiva. Es tracta d’una proposta completament diferent dels productes que s’han vist fins ara associats a la saga protagonitzada pel grup de mutants capitanejats per Xavier. Noah Hawley, el creador de la ficció, ha aconseguit desenvolupar una proposta fresca que surt de les normes i que suposa un repte conceptual i visual per l’espectador. Recorda una mica a l’experiència que es va viure en el seu moment amb Fear and Loathing in Las Vegas, de Terry Gilliam.

- Advertisement -

Al principi, amb els dos primers capítols l’espectador va una mica perdut, costa situar-se en el moment i enganxar-se a la trama però es pot suposar que és una reacció intencionada i buscada per Hawley. Ens convida a ficar-nos a la pell d’en David i acompanyar-lo en el desconcert en el qual viu. A mesura que avança la trama, les peces van encaixant i la història es mostra atractiva, i alhora hilarant.

A nivell visual està molt ben treballada. Es nota que hi ha una intenció amb cada imatge, amb cada pla, tot i que aparentment per l’espectador pot semblar aleatori. També es veu un acurat ús dels colors que en determinades escenes predomina un sobre els altres per crear sensacions. En alguns moments té una estètica més de videoclip que de sèrie però és un punt a favor de la ficció que es diferencia de tot el que s’ha pogut veure fins ara.

legion

Quant a les interpretacions, seguim amb les alabances. Dan Stevens dóna vida a en David i lluny del paper clàssic que interpreta a l’adaptació de La Bella i la Bèstia, aquí es llueix i explota tot el seu potencial. Transmet de manera convincent les emocions del seu personatge i captiva l’espectador amb el misteri que l’envolta. Pel que fa a la resta de l’elenc, tots es mereixen un notable alt. I aquí un punt per Hawley, per saber dissenyar uns personatges com els que es poden veure a Legion, que s’allunyen de la imatge preestablerta dels herois amb superpoders i ens acoste28n la seva part més “humana”.

VEREDICTE

Agradarà a: Aquells que busquin una sèrie diferent i atrevida

No agradarà a: Els que busquin un producte de superherois al pur estil Marvel

Enganxòmetre: 8

Nota: 8,5

- Advertisement -

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents