‘To your Eternity’, el patiment constant d’una vida eterna

- Advertisement -

Fumetsu no Anata e, també conegut aquí com To your Eternity, és un anime que va sortir entre la primavera i l’estiu de 2021. L’estudi encarregat d’animar-lo és Brain’s Base. El mateix estudi d’animació que es va encarregar de les excepcionals Durarara!, Baccano! i Hotarubi no Mori e, és qui ens brinda aquesta fantàstica adaptació del manga.

To_Your_Eternity_1

- Advertisement -

L’anime en qüestió és d’una bellesa i originalitat fora de sèrie, però malauradament va passar completament desapercebut davant d’altres sèries, com la cinquena temporada de Boku No Hero Academia o l’excepcional segona temporada de Kobayashi, de la qual en vaig parlar a l’última crítica. Tot i això, ja feia una bona temporada que no em topava amb un anime que tingués un imaginari tan peculiar, tan únic i fresc. Potser des de Dorohedoro, amb el seu món màgic punky postapocalíptic, o des de l’esbojarrada Popepicteam, que no veia una proposta tan original, i la veritat és que no hi ha res, o almenys això crec, que s’hi assembli.

- Advertisement -

La sèrie gira al voltant d’un ésser immortal que és enviat a la Terra com a observador. Ve a ser una mena de ‘caixa negra’ per dir-ho d’alguna manera, que té la missió d’observar el món. Al principi arriba al nostre món en forma de bola de llum, però ràpidament canvia, ja que té la capacitat d’adoptar la forma de qualsevol altra cosa, viva i inerta, amb la qual té contacte. La seva primera transformació és una pedra, però al cap d’un temps, té contacte amb un llop i l’ésser immortal en pren la forma. Progressivament, anirà canviant de forma i, de mica en mica, aprendrà el que significa ‘ser humà’ alhora que s’enfronta a les adversitats de la vida i als seus enemics naturals, els ‘Nokkers’.

To_Your_Eternity_2

La premissa d’entrada és estranyíssima, però funciona com un tret, ja que ens presenta uns personatges amb unes històries la mar emocionants que ens fan riure i plorar a parts iguals. L’art de la sèrie és una veritable delícia. Tant el disseny de personatges com els escenaris i l’ambientació, són una autèntica meravella i no són gens mediocres o genèrics. Aquests visuals els acompanya una banda sonora molt subtil i tranquil·la; tot i això, en els moments més èpics, agafa embranzida i fa vibrar l’espectador amb una música d’orquestra d’una intensitat descomunal.

Amb l’allau de contingut audiovisual que hi ha actualment, costa molt trobar una sèrie tan
única i que es diferenciï tant de la resta en tots els aspectes. Tot i que de vegades Fumetsu
no Anata e pot pecar de lent o contemplatiu, és un anime que sorprendrà tant els veterans com els menys fanàtics de l’animació nipona a parts iguals.

Veredicte

Agradarà: als amants del seinen, als que els agrada que les sèries es prenguin el seu
temps i als que vulguin veure una sèrie completament diferent de la resta de produccions
audiovisuals d’avui dia.

No agradarà: a tots aquells a qui no els fa el pes l’anime, o que volen veure alguna sèrie
més mainstream o fàcil de pair.

Enganxòmetre: 7

Nota: 8,5

- Advertisement -

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents