Saltar per sobreviure: la història de la tanca de Melilla

- Advertisement -

Lluis Quílez, director de Bajocero, prepara la seva següent pel·lícula, El Salto, un thriller social sobre els emigrants africans que s’han d’enfrontar a la tanca de Melilla.

Mussa, el protagonista, va arribar fa dos anys a Espanya, que ja s’ha convertit en casa seva. Un dia, Mussa és detingut i, com no té el permís de residència, les autoritats el deporten de tornada a la seva terra natal. Des de llavors, el seu únic objectiu serà poder tornar a la seva llar, a Espanya, i poder reunir-se amb la seva família. Mesos després de començar el seu viatge de tornada, Mussa arriba a un campament prop de la frontera entre Àfrica i Espanya on coneix a Aminata. La jove, de només catorze anys, està decidida a arribar a Espanya on podrà retrobar-se amb el seu pare. És així com Mussa es converteix en el pare designat d’Aminata i, junts, es prometen sobreviure totes les hostilitats fins a arribar a casa. Saltar la tanca és una gesta física que pocs aconsegueixen, hi ha qui mai. Molts altres moren a l’intent; i, de moment, cap dona no ho ha pogut aconseguir.

- Advertisement -

Quílez diu del film: “El Salto tracta temes clàssics com són la lluita per la supervivència, la cerca d’una nova pàtria i la defensa dels Drets Humans Universals. També ho retrata d’una forma realista i propera, però no deixa de ser una gesta èpica que realitzen un grup amb un únic objectiu comú: saltar la tanca de Melilla“.

- Advertisement -

La història està basada en el text guanyador del premi Julio Alejandor a l’edició del 2015, i la seva adaptació a guió cinematogràfic la signa Flora González Villanueva (Las chicas del cable, Seis hermanas).

L’anterior projecte del director va ser l’estrena de parla hispana més vista de la història de la plataforma Netflix, arribant a més de 40 països.

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents