‘Songbird’: el primer blockbuster sobre el Coronavirus

- Advertisement -

Any 2024. Han passat dos anys des que una pandèmia mundial va assolar el món. El virus Covid-23 ha sofert una nova i perillosa mutació amb un 50% de mortalitat que ha obligat els Governs a ordenar un nou confinament mundial. Nico és un repartidor que ha desenvolupat una immunitat poc comuna al virus fet que li permet continuar treballant. Ell vol estar al costat de la seva parella, la Sara, però, per aconseguir-ho, haurà de superar la llei marcial i enfrontar-se a gent perillosa, poderosa i molt desesperada.

- Advertisement -

En un altre moment es podria dir que qualsevol semblança amb la realitat en l’argument de Songbird, la nova cinta produïda per Michael Bay (The Rock (1996), Armageddon (1998), Transformers (2009)) és pura coincidència però, en els temps que corren, s’ha de dir “basada en fets (més que) reals”. La cinta, traduïda a l’espanyol com Inmune arriba als nostres cinemes el dia 18 de març amb les “credencials” de ser el primer blockbuster sobre la Covid. El virus real, però també va afectar la seva estrena ja que inicialment havia d’arribar a les sales el dia 12 de febrer.  

- Advertisement -

Moment oportú

Es pot acusar el productor nord-americà d’oportunista i insensible, però no faria honor al seu nom de business man dins la maquinària de Hollywood. I és possible que, malgrat les crítiques suscitades, sigui ell el precursor d’una nova onada de produccions cinematogràfiques i televisives que giraran al voltant d’un virus assassí. Segons paraules del mateix director del film, Adam Mason (Blood River, 2009), Songbird “és una pel·lícula romàntica sobre dues persones que volen estar juntes però no poden. És com Romeo i Julieta però separats per un virus”. O sigui que, entre el caos i la destrucció, hi ha lloc per a l’amor. 

La pel·lícula va acabar de rodar-se l’agost del 2020 en plena pandèmia i els actors es van preparar en remot per a la producció amb les mesures de seguretat necessàries. Està protagonitzada per K. J. Apa (Riverdale, 2017-2021), Sofia Carson (The Descendants, 2015-2017), Craig Robinson (The End, 2013), Bradley Whitford (Get Out, 2017), Alexandra Daddario (Baywatch, 2017), Peter Stormare (Fargo, 1996) i Demi Moore (Ghost, 1990), entre altres. 

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents