Les sèries més vistes de 2023

- Advertisement -

El món de les plataformes està més viu que mai i aquí us mostrem una llista amb les sèries més vistes del 2023. Aquest rànquing elaborat pel portal JustWatch serveix de termòmetre de l’streaming per veure quins han estat els fenòmens d’audiència més destacats de la temporada. La guerra més aferrissada és entre Netflix i HBO. Mentre primera té la meitat dels productes més vistos la segona té la primera plaça i 3 de les sèries del Top 5. Però posem noms i cares.

La sèrie de més èxit a l’estat espanyol ha estat The last of us (HBO) seguida de Wednesday (Netflix). El top tres el tanca un clàssic que el 2024 complirà 30 anys: Friends (actualment a HBO). Segurament la recent mort de l’actor Mathew Perry ha tingut alguna cosa a veure amb el fet que molts usuaris recuperessin la sitcom ‘norantera’ per excel·lència.

7 motius per recuperar i recordar ‘Friends’ (ara que fa 29 anys)

- Advertisement -

Anime i fantàstic entre les sèries més vistes del 2023

- Advertisement -

Analitzant la llista, trobem que 7 de les 10 ficcions més consumides són de gènere fantàstic. I dues d’elles (One Piece i Attack on Titan) són productes nascuts del manga. En altres paraules, sembla que sortir de la realitat “normal” i veure alguna cosa sobrenatural ens crida força l’atenció pel que fa a l’entreteniment.

Sèries més vistes 2023

Per altra banda, les plataformes canvien si analitzem les pel·lícules més vistes a casa pels espanyols durant el 2023. Disney+, Movistar i Amazon Prime es reparteixen el pastís i arraconen les líders seriòfiles que hem vist abans.

Respecte de les temàtiques podem veure que l’animació o el cinema familiar tenen molt de protagonismes amb films com Super Mario Bros., Elemental o La sirenita. Ara bé, també hi ha temps per fenòmens de taquilla per a un públic més adult. Així, a dalt de tot trobem Avatar 2 i, més a baix, l’espanyola As bestas o la cinta d’acció John Wick 4.

Pel·lícules més vistes 2023

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents