‘Megamix brutal’, la història amagada dels Max Mix dels 90

- Advertisement -

Megamix brutal és un producte molt necessari per a la nostàlgia i la història musical catalana. Recordes els Max Mix, Máquina Total, Bombazo Mix, Ibiza Mix? Potser et sona el Rambo Total, Caribe Mix, Rumba Total, Currupipi Mix… Si anaves a la discoteca als 80 i als 90 segur que vas ballar tots els temes d’aquests populars recopilatoris. Però qui hi havia al darrere d’aquests àlbums que aprofitaven les modes televisives del moment?

megamix brutal

Max Music, un petit segell discogràfic, van ser els que van revolucionar la indústria discogràfica. I ho van fer des de Barcelona. Els seus fundadors, Ricard Campoy i Miquel Degà, dos amics de la infància, van editar aquests discos mesclats per discjòqueis de la talla de Mike Platinas, Toni Peret, Josep Maria Castells i Quique Tejada. Mentre la crítica els menystenia, van batre tots els rècords de vendes, superant inclús a artistes com Julio Iglesias i van provocar, per exigències de les multinacionals, que es fessin llistes separades entre recopilatoris i intèrprets i van fer que el discjòquei deixés de ser el “punxadiscos” i es convertís en una figura mediàtica.

La màquina, la discoteca i Megamix brutal

- Advertisement -

El dimarts 25 de juny, a la Nit Sense ficció de TV3 i la plataforma 3Cat s’estrena la docusèrie Megamix brutal, un producte que mostra una història d’aquest èxit. Un imperi discogràfic que va acabar de la pitjor manera. La sèrie té 3 capítols i l’ha dirigit Rafa de los Arcos (realitzador de Salvados i La maldición del Windsor). També compta amb la narració del locutor badaloní Fernandisco, una veu imprescindible de la ràdio dels 90. Aquest producte ha estat produït per 3Cat i RTVE en col·laboració amb Producciones del Barrio.

A banda dels populars megamix, Max Music també va descobrir artistes que han fet ballar diverses generacions. És el cas, per exemple, de Jordi Cubino, director musical d’Eufòria, però que amb només 20 anys i el sobrenom de David Lyme va interpretar èxits de l’italo disco com Let’s go to Sitges, Playboy o Bambina, entre altres.
david lyme megamix brutal
Segons explica 3Cat en un comunicat la sèrie documental “té un format innovador que barreja els testimonis dels seus protagonistes (com ara els dj’s Platinas, Peret, Castells i Tejada) amb recreacions de tot allò que van viure i on també apareixen”.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents