‘Llobàs’, el nen llop de Pau Calpe

- Advertisement -

Llobàs és el suggerent nom del nou film de Pau Calpe Rufat. Després de Tros, nominada a millor pel·lícula als Premis Gaudí 2022, el realitzador català ja té llest el seu segon llargmetratge: una adaptació de la novel·la Lobisón de Ginés Sánchez, guardonada amb el Premi Nou Talent FNAC. L’octubre de 2023 el film va participar en la secció International Competition del Festival Internacional de Cinema de Varsòvia i aquest 5 d’abril té la seva premiere catalana al Festival D’A, a Barcelona. L’estrena als cinemes, però, serà el 19 de juliol, de la mà de la distribuïdora catalana Alfa Pictures (que també va distribuir Tros). . 

- Advertisement -

El film, rodat en llengua catalana, narra la història de l’Adrià, un noi que viu de poble en poble amb el seu germà gran Ramon i la parella d’aquest, Tona. L’Adrià és mut, no suporta els espais tancats i li costa mantenir l’atenció quan li parlen. Allà on van, tothom se’n riu d’ell, l’insulten i li llancen pedres. Les nits de lluna plena, l’Adrià no pot dormir i vagareja pels carrers. I olora sang. I busca en els galliners. I es menja les gallines. Crues. El film és protagonitzat per León Martínez (Superlópez, Merlí), Pol López (Suro, Vergüenza) i Maria Rodríguez Soto (Els dies que vindran, Libertad).

Llobàs, una vida diferent

- Advertisement -

Segons explica Pau Calpe Rufat, qui també signa el guió juntament amb Nati Escobar, ‘Llobàs’ és una recreació contemporània del mite de l’home llop. Ara bé, no és una pel·lícula de gènere. No pretenem fer por, sinó emocionar. El personatge de l’Adrià és una metàfora dels diferents. Dels marginats. Aquells que tenim al nostre costat, però a qui a vegades girem la cara i ignorem”.

llobas_rodatge

La Sénia, el Delta de l’Ebre, Bel i Benicarló són els indrets on s’ha rodat la pel·lícula, coproducció de TV3, Galápagos Media i Dacsa Produccions, amb la participació de RTVE, À Punt i l’Institut de Cultura Valencià. La distribució a sales serà a càrrec d’Alfa Pictures, i Film Factory és l’agent de vendes internacional. La pel·lícula ja ha participat en diferents laboratoris com el Primer Test del Laboratori REC Lab del Festival Internacional de Cinema de Tarragona i després en els Spanish Screenings del Marché du Film del Festival de Canes. 

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents