‘Llobàs’, l’adaptació de Pau Calpe Rufat de la novel·la ‘Lobisón’

- Advertisement -

Després de Tros, nominada a millor pel·lícula als XIV Premis Gaudí i guardonada amb el Premi a Millor Òpera Prima al Festival d’Elx, Pau Calpe Rufat encara ara el seu segon llargmetratge, Llobàs, una adaptació de la novel·la Lobisón de Ginés Sánchez, guardonada amb el Premi Nou Talent FNAC.

El film, rodat en llengua catalana, narra la història de l’Adrià, un noi que viu de poble en poble amb el seu germà gran Ramon i la parella d’aquest, Tona. L’Adrià és mut, no suporta els espais tancats i li costa mantenir l’atenció quan li parlen. Allà on van, tothom se’n riu d’ell, l’insulten i li llancen pedres. Les nits de lluna plena, l’Adrià no pot dormir i vagareja pels carrers. I olora sang. I busca en els galliners. I es menja les gallines. Crues. 

- Advertisement -

Segons explica Pau Calpe Rufat, qui també signa el guió juntament amb Nati Escobar, Llobàs és una recreació contemporània del mite de l’home llop, però no és una pel·lícula de gènere. A Llobàs no pretenem fer por, sinó emocionar. El personatge de l’Adrià és una metàfora dels diferents, dels marginats, aquells que tenim al nostre costat, però a qui a vegades girem la cara i ignorem”.

- Advertisement -

El film està protagonitzat per León Martínez (Superlópez, Merlí), Pol López (Suro, Vergüenza) i Maria Rodríguez Soto (Els dies que vindran, Libertad)

La Sénia, el Delta de l’Ebre, Bel i Benicarló són els indrets on s’està rodant actualment la pel·lícula, coproducció de TV3, Galápagos Media i Dacsa Produccions, amb la participació de RTVE, À Punt i l’Institut de Cultura Valencià. La distribució a sales serà a càrrec d’Alfa Pictures, i Film Factory és l’agent de vendes internacional.

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents