La cançó del casament vermell

- Advertisement -

Aquestes últimes setmanes han estat plujoses. Winter is coming… I parlant de pluja, aquesta m’ha inspirat per escriure aquest article sobre una de les cançons més famoses de la saga Joc de Trons: “Les Pluges de Castamere”. S’hi refereixen com la cançó dels Lannister i es tracta de la cançó que sona durant el Casament Vermell i que canten en Bronn i altres soldats Lannister abans de la Batalla del Aigüesnegres. Ara bé, d’on surt aquesta cançó? Què era Castamere? Avui ens endinsarem en el folklore de Joc de Trons per tal de resoldre aquestes qüestions.

Ens remuntem a l’època en què Tywin Lannister encara era jove i el seu pare vivia i era el senyor de la casa Lannister. Aquest no era altre que Tytos Lannister, qui era conegut per ser un governant dèbil i poc capaç, massa donat a les dones i la beguda i que no gaudia de cap mena de respecte per part dels seus governats.

- Advertisement -

castamere

- Advertisement -

En aquells temps entre els vassalls de la casa Lannister s’hi comptava la casa Reyne, que tenia la seva ciutat principal a Castamere. El seu emblema era un lleó platejat i posseïen mines de plata. De fet eren gairebé tan rics com els Lannister i es consideraven pràcticament els seus iguals. Tant era així que aprofitant la debilitat de Tytos Lannister es van rebel·lar obertament contra ell i van desafiar el seu poder.

https://www.youtube.com/watch?v=ECewrAld3zw

Aquesta revolta va acabar violentament quan un joveníssim Tywin Lannister va reclutar un exèrcit i va marxar cap a Castamere aniquilant completament la Casa Reyne i passant per l’espasa a tota persona vivent. La Casa Reyne va ser esborrada de la història. En aquest moment es comença a forjar la llegenda de Tywin de bon comandant i governant implacable, deixant enrere completament la debilitat del seu pare Tytos, la qual va marcar fortament el seu caràcter. Des d’aquest moment Tywin viurà sempre obsessionat amb l’honor de la família i no tolerarà la fragilitat ni la desobediència.

Les Pluges de Castamere fan referència a aquest fet històric i és per això que a vegades es coneix com la cançó dels Lannister i els músics la toquen a la Cort per tal del complaure’ls. També és per això que sona durant el Casament Vermell, orquestrat per Lannister i Frey i que pretenia també aniquilar la casa Stark.

Musicalment parlant, la gràcia de la cançó és que fa servir el terme pluja, rain en anglès, el qual és gairebé fonèticament igual a Reyne, per tal d’explicar la història d’una manera subtil i poètica. Recordem en aquest enllaç una de les escenes més mítiques de la sèrie.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents