La reordenació dels canals de TV3 costarà entre 5 i 8 milions

- Advertisement -

El passat estiu, a El Cinèfil, vam publicar en exclusiva la notícia de la creació d’un nou canal juvenil a la televisió pública catalana. En aquell moment el director de la Televisió de Catalunya, Vicent Sanchis, va revelar que la seva intenció era estrenar el 2020 aquest nou projecte i redistribuir els quatre canals del multiplex actual. Això no va poder ser així en gran part perquè aquest 14 de febrer hi ha eleccions. Uns comicis que, a part de reordenar les forces polítiques al Parlament de Catalunya, també seran determinants per la reorganització de la televisió publica i els seus nous projectes.

En una nova conversa amb Vicent Sanchis, el màxim responsable de TV3 explica que si el projecte no va poder tirar endavant l’any passat és, principalment, per culpa dels diners. A ningú se li escapa que el 2020 ha estat un any molt dolent per a milers d’empreses. Això s’ha traduït en una davallada d’aproximadament 10 milions d’euros en publicitat a la Televisió de Catalunya. Aquesta reducció ha afectat especialment la producció de ficció pròpia però també el projecte del nou canal. Tanmateix, el Departament de Cultura va fer una aportació extraordinària de 6 milions d’euros que ha servit per salvar, en part espais de ficció com la sèrie diària Com si fos ahir o programes estrella com el Polònia.

- Advertisement -

Respecte la reordenació de canals Sanchis assegura que “hem avançat definint-ho i posant-hi un pressupost. Encara no tenim la xifra exacte però estem parlant d’una forquilla entre 5 i 8 milions d’euros”. Aquesta aportació extra serà una pilota a la teulada del nou Govern.

“Qui ha d’estar interessat en que hi hagi un canal potent juvenil en català tant a la TDT com a Internet és el Govern de Catalunya. És per això que haurem de parlar amb nou govern que vindrà per si pot aportar la quantitat necessària”

Vicent Sanchis, director de TVC

2021: l’any dels canvis

- Advertisement -

La intenció de l’actual direcció de Televisió de Catalunya és que els canvis es facin efectius al llarg del 2021 sempre depenent d’una aportació extraordinària que, com dèiem, haurà de ser de més de 5 milions. Ara bé, unes eleccions ho poden canviar tot (també la direcció de TV3) i dependrà de la voluntat i de les partides pressupostàries dels nous dirigents del país que aquesta iniciativa tiri endavant. Cal recordar que hi ha pendent la signatura d’un nou contracte programa entre la La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals i la Generalitat que ha de durar com a mínim 3 anys (gran part de la propera legislatura).

“L’única cosa que no pot deixar de fer TV3 és ficció pròpia”

Amb tot, Sanchis té un desig que va més enllà de reordenar canals i fer néixer nous espais. “Si puc fer la carta als Reis no només demanaria només un nou canal amb continguts infantils i juvenils… El que hem de demanar al proper Parlament i al proper Govern és un canvi de model de la televisió pública d’aquest país que es modernitzi i s’adeqüi a les circumstàncies actuals”. Segons ell, si seguim amb un paradigma pensat l’any 1983, TV3 anirà morint poc a poc fins a desaparèixer.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents