today-is-a-good-day

TV3 crearà un nou canal juvenil aquest 2020

- Advertisement -

Recordeu el 3XL? Doncs tenim bones notícies si n’éreu seguidors. La Televisió Publica de Catalunya està preparant un nou canal juvenil que, si tot va com tenen previst, podria veure la llum aquest mateix 2020. Així ho ha explicat el director de TV3, Vicent Sanchis a El Cinèfil en una entrevista on aborda el que, segons el seu parer, ha de ser un canvi de model per adaptar-se als nous temps.

https://elcinefil.cat/2020/07/23/entrevista-vicent-sanchis-tv3/

- Advertisement -

Sanchis ha revelat que ja tenen una proposta en ferm per reordenar els 4 canals de la televisió pública de manera que s’uniran esports i cultura fent un híbrid de Canal 33 i Esports 3 i es crearà un nou canal infantil i juvenil que fusionarà el Super 3 amb aquesta nova proposta.

“El Super 3 seria també un Super 3 Z amb espais en obert i una rèplica a internet. La idea és tirar endavant aquest canvi aquest mateix 2020 però donada la situació potser ho deixem per l’any que ve.”

 

Vicent Sanchis, director de TV3

- Advertisement -

Tot i que el nom definitiu encara no està anunciat (i no serà, segurament, 3XL o Super 3 Z), en aquesta gràfica es pot veure com quedarà redefinit el multiplex de Televisió de Catalunya amb els seus quatre canals. El lloc que ocupa el 3XL a la gràfica serà el que tindrà en nou canal.

A l’entrevista, el director de TV3 defensa que és necessari un canvi de model ja que l’actual respon a les necessitats de 1983. En aquest sentit l’aposta significaria potenciar més els continguts fora de la graella tradicional de TDT i convertir la televisió publica en “una fàbrica de productes en el format que siga”.

El precedent

Cal recordar que el 3XL va compartir freqüència amb el Super 3 des del setembre de 2010 fins el setembre de 2012. Emetia sobretot sèries tant d’animació com d’imatge real i espais de producció pròpia enfocats a una audiència juvenil. El seu precedent va ser el 3xl.net un espai dins el que llavors era el Canal K3 on es programaven sobretot sèries d’orígen japonès (Utena, Bola de Drac, One Piece…). Set anys després del seu naixement, l’any 2007, es va canviar la denominació passant a ser 3xl.cat però poc a poc es va anar buidant de contingut perquè les sèries van migrar cap al Super 3 fins que el 2010 va renéixer com a canal propi.

Encara no sabem quins seran els continguts que es podran veure en aquest futur nou canal però ens podem fer alguna idea de per on van els trets analitzant com han estat concebuts productes com Poliamor, una sèrie pensada per Instagram, Bricoheroes, una docusèrie d’humor pensada per YouTube o Patates Rosses, una websèrie pensada per a 3 a la carta. En altres paraules, és molt provable que hi hagi espais que només es poden consumir a la xarxa i d’altres que formaran part de la graella de programes del nou canal.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents