La brutalitat de les pilotes de goma

- Advertisement -

Fa uns anys ningú no sabia qui era Ester Quintana o Roger Espanyol. No ho sabíem perquè eren dos ciutadans anònims que feien vida “normal”… fins que un dia van unir-se a una protesta al carrer. Aquests dos ciutadans van perdre un ull per l’impacte d’una pilota de goma. Amb la polèmica sobre aquestes armes que porta la policia al centre de l’equació, Javier Ojeda i Ales Paya han realitzat el curt d’animació La doctrina de las pelotas asesinas amb la tècnica stop motion. La petita pel·lícula de 4 minuts explica com un grup d’agents de les unitats antiavalots de la Policia Nacional desenvolupen una pràctica de reciclatge que no oblidaran… Un entrenament policial que us costarà d’esborrar de la memòria a vosaltres també i que barreja, a la part final, imatges reals per donar suport al fet en que es basa la història. El clip es va rodar a 25 fotografies per segon, és a dir va fet falta 3.450 instantànies per completar la part d’animació del curt.

- Advertisement -

Aquest treball va iniciar el seu recorregut festivaler a la 10a edició de l’BccN Barcelona Creative Commons Film Festival i ha estat seleccionat en un total de 18 festivals, la majoria en territori espanyol, però també ha arribat a països com Mèxic, Colòmbia, Uruguai, Veneçuela i Argentina. La doctrina de las pelotas asesinas és una producció d’Empatik Film una productora arrelada a Catalunya que té com a objectiu fer cinema social i amb missatge. A continuació podeu veure un altre dels seus treballs: La cifra negra de la violencia institucional.

- Advertisement -

https://elcinefil.cat/2019/04/05/institucions-espanyoles-violentes/

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents