Kate Winslet, valenta periodista de guerra a ‘Lee’

- Advertisement -

L’actriu britànica Kate Winslet es troba en millor forma que mai. Després de protagonitzar la guardonada sèrie Mare of Easttown l’any 2021 i participar a Avatar: El Sentit de l’Aigua, torna aquest any a les sales de cinema amb la pel·lícula Lee. El film és un drama històric basat en la figura de Lee Miller, fotògrafa corresponsal durant la Segona Guerra Mundial, qui ajudà a difondre els horrors de l’Holocaust i els camps de concentració del Tercer Reich.

La pel·lícula es presentarà oficialment al Toronto International Film Festival el 9 de setembre, participant en la seva Secció Oficial. Arribarà a les nostres pantalles tres mesos després, el 6 de desembre.

- Advertisement -

Una fascinant història real

- Advertisement -

La fotògrafa i periodista Lee Miller és considerada com una de les icones més importants del segle XX. Després d’una carrera com a model per la revista Vogue plena de fama i glamur, decidí fer un gir a la seva vida. Passà d’estar davant a posar-se darrere de la càmera, treballant com a corresponsal de guerra per les edicions britàniques i estatunidenca de Vogue. Entre les files aliades, Miller emprengué la tasca de retratar i donar a conèixer la cara més brutal i fosca del Tercer Reich. Ella és l’autora de les primeres imatges dels camps de concentració nazis una vegada els alemanys havien fugit.

La pel·lícula gira entorn del viatge de Miller a les primeres files del bàndol aliat i la seva missió personal de destapar les veritats ocultes del Tercer Reich. Però a més d’enfrontar-se als horrors de la guerra, també haurà de fer front al seu propi passat, amb una trama de traïció i venjança.

Un equip de luxe i una documentació a fons

Gràcies a la cooperació absoluta de la família Miller i l’accés total a The Lee Miller Archives, l’equip de la pel·lícula ha pogut fer una exhaustiva tasca de documentació, on hi han pogut trobar una mirada molt personal i idealista de la mateixa Miller. Segons les paraules de Winslet: (Miller) es va convertir en la veu de la Segona Guerra Mundial. Documentava la guerra per a les dones a través dels ulls de les dones. Malauradament, fou també devastada per dues guerres: la que va fotografiar i la que es va emportar dins”.

El drama bèl·lic Lee és dirigit per l’estatunidenca Ellen Kuras, una veterana directora de fotografia que recentment ha fet el salt a la direcció principalment a la TV. Els darrers anys ha dirigit capítols de sèries d’èxit com Ozark o The Umbrella Academy per posar dos exemples. Entre el repartiment també hi trobem actors i actrius de renom com és el cas d’Aleksander Skarsgard (The Northman), Marion Cotillard (Inception) o Andy Samberg (Brooklin 99). A més, a l’equip tècnic hi trobam també a uns quants guanyadors d’Oscar, com el director de fotografia Pavel Edelman, el compositor Alexander Desplat o el dissenyador de vestuari Michael O’Connor.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents