Objectiu: més públic català per al cinema català

- Advertisement -

El cinema català està d’enhorabona, ja que de la mà de l’Acadèmia del Cinema Català neix una nova proposta audiovisual, el Cicle Gaudí. El projecte s’ha creat amb el suport de la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat i té com a objectiu apropar el cinema català als diferents municipis de Catalunya. A partir del proper 15 de setembre, diversos municipis de la demarcació de Barcelona podran gaudir de pel·lícules d’actualitat i estrenes recents, el tercer dijous de cada mes. De moment s’han adherit a la proposta 12 municipis però la intenció és arribar arreu del territori català.

gaudi

- Advertisement -

La programació compta amb 5 pel·lícules que es podran veure de setembre a desembre. El film que donarà el tret de sortida al Cicle és El rei borni de Marc Crehuet, el mes d’octubre el film projectat serà Cerca de tu casa, el mes següent La propera pell i, per últim, al mes de desembre, 100 metros, protagonitzada per Dani Rovira. També hi haurà una projecció especial de la TV movie Ebre: del bressol a la batalla de Román Parrado. La tria l’ha fet un comitè format per distribuïdors i exhibidors ha seleccionat 5 títols de la producció catalana de l’any.

- Advertisement -

Diferents actors i actrius catalans, com Lluïsa Castell, Rosa Boladeras, Xesc Cabot, Pep Armengol o Miki Esparbé, ja han donat suport al Cicle Gaudí a través de diferents vídeos que es poden veure a la seva pàgina de FacebookLes entrades es podran adquirir a un preu d’allò més assequible, a 4’5 € cada sessió (i amb descomptes per ser del Carnet Jove o del Club Vanguardia).

Les reivindicacions

A la presentació del Cicle la presidenta de l’Acadèmia del Cinema Català, Isona Passola, ha explicat que l’objectiu és “incrementar el públic i que el nostre cinema tingui el públic que es mereix”. En aquest sentit ha recordat que només un 8% dels espectadors trien cinema català mentre que a països veïns com França la quota arriba al 45%. Passola ha destacat la diversitat de les propostes respecte gèneres, llengües i estil i ha assegurat que la intenció és créixer més enllà de les comarques de la demarcació de Barcelona. 

Al seu torn el responsable de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, ha subratllat el suport de la diputació al cinema i ha recordat que amb un IVA al 21% costa molt fer cultura. En aquest sentit ha reclamat també al govern català que augmenti la despesa fins arribar al 2’1% del pressupost, fet que igualaria Catalunya a la mitjana dels països europeus en aquest sentit. Puigcorbé també ha promès que “si tenim una república catalana baixarem l’IVA cultural al 4%”.

FullSizeRender (78)

 El pressupost del Cicle Gaudí és de 120.000 euros repartits a parts iguals entre la Diputació de Barcelona i la Generalitat i amb el suport més minoritari de l’SGAE.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents