‘Dream Scenario’: Nicolas Cage és l’home dels teus somnis

- Advertisement -

Dream Scenario (com cada film de Nicolas Cage) és un esdeveniment cinematogràfic. L’actor estatunidenc ostenta un estatus d’estella que va més enllà de la fama fins al punt de flirtejar amb el culte. Conscient de tot plegat, Cage ha abraçat aquest fet i li està traient profit d’una manera intel·ligent i creativa.

Després de fer de Dràcula a Reinfield i de autopariodiar-se a The unbearable weight of massive talent, aquest 23 de febrer de 2024 estrena Dream Scenario. En aquest film dirigit pel noruec Kristoffer Borgli (Sick of myself – 2022), Nicolas Cage interpreta un avorrit professor universitari en un ensopit suburbi nord-americà. La seva vida canvia de la nit al dia quan, de sobte, comença a aparèixer en els somnis de la gent. Però no només persones que coneix… Dels somnis de milers de persones d’arreu del món.

- Advertisement -

Dream Scenario movie

Els somnis de Dream Scenario: benedicció o malson?

- Advertisement -

El Festival de Sitges va presentar la premiere del film al nostre país. I va ser tot un èxit de crítica i de públic. A més, per certificar que Nicolas Cage està més en forma que mai, l’actor va rebre una nominació al Globus d’or pel seu rol a Dream Scenario. Cage no rebia una nominació en aquests premis (o els Oscars) des de 2003, any en el qual va protagonitzar Adaptation.

I s’ha de dir que és ben merescut perquè, malgrat que el seu paper es manté en la línia de l’autoparòdia (referències als memes incloses), el cert és que ens provoca el riure quan ha de fer-ho i ens transmet tristesa o ràbia en els moments adequats. En altres paraules, demostra que passats els 60 anys és un intèrpret solvent i capaç de provocar-nos emocions. I sí, la comèdia és el que preval, però en Paul Matthews és un personatge que té moltes capes sota la seva aparença de perdedor.

dream scenario poster

I més enllà del seu protagonista Dream Scenario és una pel·lícula original, amb un guió sorprenent. Gustosament estranya i atractiva. Distòpica però amable. Onírica des del punt de vista agradable i del malson. La multitud de seqüències de comicitat combinen amb el drama intern del protagonista i fan passar una bona estona a l’espectador. En altres paraules, agradarà més enllà dels fanàtics del protagonista i pot ser vista per una audiència a gran escala. Això sí… Espereu un omnipresent Nicolas Cage donant-ho tot a cada racó de fotograma.

Veredicte

El millor: Nicolas Cage i un guió salvatge i brillant.

El pitjor: La indefinició del gènere espantarà molts espectadors.

Nota: 7,5

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents