Criatures entranyables (humanes i animals)

- Advertisement -

Te, granges i veterinaris. Aquests són els protagonistes de All creatures great & small, la nova sèrie britànica (Channel 5) que versiona les aventures literàries de James Harriot. Els llibres d’aquest cirurgià veterinari escocès que es trasllada a Yorkshire a complir el seu somni de fer néixer vedells ja van ser adaptats per la BBC en una titànica sèrie de set temporades i 90 episodis entre 1978 i 1990. Ara ens arriba a Filmin una minisèrie de 6 capítols amb estètica renovada i amb subtítols en català Ah, i amb una campanya de promoció que pretén enganxar als fans de The Durrells, una de les sèries més vistes de la plataforma.

- Advertisement -

All creatures great & small té aquella màgia única de les bones sèries britàniques d’època (estem a 1937). Un estrany poder atraient que fa que la indigestió d’un gosset o una roda punxada et mantinguin enganxat al sofà pendent de què passarà després. Sense estirabots, sense explosions, sense giragonses. Només personatges amb carisma, bones actuacions i molt bona combinació entre paisatge bucòlic i trames entranyables. Res de l’altre món. Res que no haguem vist abans. Però per alguna estranya raó, altament apetitós i satisfactori.

- Advertisement -

La paleta de colors dels protagonistes genera una magnífica barreja. El veterinari en cap arrogant, excèntric i estricte. El jove aspirant insegur però resolutiu. El bala perduda del germà petit amb un cor més gran del que mostra. I la sempre necessària housekeeper (la dona de la casa en un món dominat pels homes) que en el fons és l’ànima de la llar i la que, per sota, aplana el camí per resoldre tots els problemes. Darrere l’aparent banalitat d’un brau que no fecunda, un concurs de mascotes o un cavall coix hi ha una sèrie on es parla d’ètica, de respecte a la natura i als animals i d’amistat i tolerància. Són conceptes que aparentment no estan al centre de cap trama però treuen el cap entre línies per ser els protagonistes a l’ombra. Aquesta és una d’aquelles sèries que sempre venen de gust i sempre són agradables de consumir. Difícilment decebrà els suscriptor de Filmin si The Durrells és de les ficcions més vistes de la plataforma.

Veredicte

Agradarà a: els fans de Downton Abbey, The Durrells i els bons clàssics anglesos.

No agradarà: als teleespectadors que busquin “acció” i girs de guió. Aquesta és una sèrie tranquil·la, “de poble”.

Enganxòmetre: 6

Nota: 8

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents