‘Coco’ o l’homenatge a les tradicions mexicanes

- Advertisement -

Fa uns mesos comentàvem les diferents pel·lícules d’animació que es podran veure al llarg d’aquest 2017. Per ara, ja han passat per la gran pantalla el film japonès Your Name, The Lego Batman Movie i la tercera entrega dels Barrufets. La pròxima aventura provinent des de la casa Disney serà Coco. El film explica la història d’en Miguel, un noiet apassionat per la música que aspira a convertir-se en un gran músic algun dia.

Malauradament, una de les tradicions de la seva família és l’enigmàtica prohibició d’estar en contacte amb la música, un fet que evidentment Coco passarà per alt. Completament fascinat pel seu ídol, Ernesto de la Cruz, i amb la idea de demostrar el seu talent, el protagonista d’aquesta història realitzarà un viatge sorprenent fins a la Terra dels Morts. Allà coneixerà l’Héctor i junts emprendran un camí ple d’aventures per intentar desvelar la veritat que s’amaga rere la història familiar de Miguel.

- Advertisement -

- Advertisement -

El film que s’estrenarà el proper 1 de desembre, també podrà veure’s en català. Està dirigit per Lee Unkrich, responsable d’altres pel·lícules de la fàbrica Disney-Pixar com Toy Story 3 i, codirigida per Adrian Molina, membre de l’equip creador de Monstruos University.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents