today-is-a-good-day

Arriba ‘Your name’, el film d’animació japonès més taquiller de la història

- Advertisement -

Molt poques pel·lícules poden presumir d’estar durant 12 setmanes líder a la taquilla d’un país. Tot i que a l’Àsia tot funciona diferent (quan parlem de cinema) el fenomen de Your name (君の名は) és un fet realment extraordinari. La pel·lícula de Makoto Shinkai (The Garden of Words – 言の葉の庭) es va estrenar el 27 d’agost del 2016 i va passar-se tot el setembre i tot l’octubre arrasant el cines del seu país mentre a Catalunya uns quants privilegiats la podien gaudir al Festival de Sitges (on va guanyar el premi a la millor pel·lícula d’animació). En total porta ja 215 milions de dòlars recaptats només al seu país i s’ha convertit en la 4a cinta més taquillera de la història del Japó. A més ha superat el record que tenia El viatge de Chihiro (千と千尋の神隠し) fet que semblava gairebé impossible.

També s’ha convertit en l’anime més vist al país veí de la Xina (o sigui una millonada més de 80 milions de dòlars) i a Tailàndia. Fins i tot hi ha hagut un boom de turisme a la prefectura de Gifu segons explica Japan Today. Així doncs, què té aquest film per ser tan especial?

- Advertisement -

Ciència ficció, intriga i una mica d’amor bucòlic

- Advertisement -

La història de Your name explica la vida de dos adolescents que per raons que no venen el cas acaben tenint un destí comú. Taki i Mitsuha descobreixen un dia que mentre dormen seus cossos s’intercanvien, i comencen a comunicar-se entre ells per mitjà de notes i els telèfons mòbils. A mesura que aconsegueixen superar el xoc inicial es va creant entre els dos un vincle que a poc a poc es converteix en alguna cosa més. La pel·lícula té tots els ingredients per convertir-se en èxit. Toca l’adolescència amb tots els “problemes” que això comporta, el contrast entre el poble i la ciutat i aborda amb una sensibilitat i humor 100% japonesa l’amor i les aventures dels dos protagonistes que aprofiten el canvi de cossos per ajudar-se i millorar les seves vides. I tot amanit amb una molt bona banda sonora i cançons de J-Pop per cantar als Karaokes.

Sens dubte el guió imaginatiu i la manera com està portada la història són les grans virtuts d’un film que a més és visualment molt atractiu sense que calguin escarafalls, explosions i altres subterfugis cridaners. A més, quan ja està exposada la trama la tensió que es genera als dos costats de la història fins el clímax final està molt ben resolta… I no es pot dir res més sense arribar a l’spoiler. El film s‘estrenarà el proper 7 d’abril també doblat al catalàPer fer-vos una idea de tot plegat podeu veure el tràiler i esperar que arribi aviat…

https://youtu.be/rB3Rvz7tQoI

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents