L’animació que ens arribarà el 2017

- Advertisement -

Tot just finalitza un any atapeït de bon cinema, que ha deixat diverses joies en molts gèneres, però destacant el de l’animació Disney ho ha tornat a fer i és que aquesta gallina dels ous d’or ens va sorprendre en dues ocasions, aquest 2016: Zootopia i Moana; i Pixar ho va fer amb Finding Dory, sense assolir l’èxit de la seva predecessora. Però no han estat les úniques ja que des del Japó va arribar la meravellosa Your Name, que es va poder gaudir al Festival de Sitges, d’altres que van arribar anys més tard però que van impactar a occident com The Boy and the Beast, The Tale of Princess Kaguya, When Marnie was There o algunes de menor ressonància però amb el seu públic fidel com Kung Fu Panda 3 o Ice Age: Collision Course.

Sense obviar l’efecte que produeix avui en dia el segell combo entre Universal i Illuminations que varen presentar The Secret Life of Pets o la darrera i recent estrena Sing. Dreamworks i Fox, per contra, va proposar l’adaptació cinematogràfica de les joguines Trolls. Pel camí han passat d’altres amb una empremta inferior per no pertànyer a grans estudis o per manca de recursos promocionals: Anomalisa, Kubo and the Two Strings, The Little Prince o The Boy and the World. La més esbojarrada va ser Sausage Party, un film clarament enfocat al públic adult que va causar rebombori i discrepàncies al públic.

- Advertisement -

‘Your Name’ una de les apostes segures de l’animació japonesa

- Advertisement -

 

És d’esperar que aquest 2017 arribi amb molts títols sucosos, tot i que la gran majoria que presenten les grans productores en seran seqüeles o preqüeles d’existents i la imaginació quedarà de la mà de films més secundaris o molt arriscats. Sigui com sigui, de ben segur que en serà magnífic i digne de mencionar properament.

The Lego Batman Movie

Es tracta d’un spin off sobre la pel·lícula The Lego Movie estrenada amb èxit al 2014. Aquesta tractarà sobre les aventures del mític personatge de DC Comics, Batman. Repetirà humor i esperit rebel de l’anterior. En aquesta ocasió, Batman intentarà salvar la ciutat de les mans del perillós Joker. Però sol li serà impossible i haurà d’aprendre a treballar en equip amb altres aliats coneguts. Arribarà a les pantalles el 10 de febrer amb molta gresca i la direcció de Chris McKay (Robot Chicken o Titan Maximum), el mateix cineasta de The Lego Movie.

Smurfs: The Lost Village

El 31 de març s’estrenarà la preqüela d’aquests éssers blaus i explicarà el seu origen. Tots els barrufets tenen un propòsit a la vida, excepte la Barrufeta, que a més és l’única noia de tot el poble. Així doncs, emprendrà un viatge per descobrir el gran misteri que envolta la història dels barrufets. Aquest embogit viatge sorgirà a partir del creuament amb una misteriosa criatura que fuig cap al Bosc Encantat, un territori inexplorat i totalment prohibit.

The Boss Baby

El 14 d’abril arriba a les pantalles les divertides aventures d’un peculiar nadó, que vesteix vestit i corbata i porta un maletí. Junt amb el seu germà de 7 anys, intentaran acabar amb els malvats plans del director de l’empresa Puppy Corporation. El film pertany a Dreamworks Animation i el director del film serà el mateix que Madagascar, la veu del nadó serà la de l’actor Alec Baldwin (Blue Jasmine o Pearl Harbor).

Despicable Me 3

- Advertisement -

A principis d’estiu, a finals de juny, s’estrenarà una altra seqüela, la tercera part de la popular saga pertanyent a Universal i Illumination Entertainment. Els éssers grocs en forma de píndola van tenir el seu propi spin off, Minions, fa un parell d’anys gairebé, però ara es tornen a reunir amb el seu cap, en Gru, per enfrontar-se amb Balthazar Bratt, una antiga estrella infantil de la televisió dels 80s, que va quedar obsessionat amb el seu personatge , però la població el va oblidar, com molts d’altres. Anys més tard torna per recuperar la fama cometent delictes i esdevenint un malvat. Per altra banda, en Gru, s’assabenta que té un germà bessó perdut fa temps anomenat Dru, ambdós començaran una rivalitat i un vincle familiar alhora.

Cars 3

La seqüela del film de Pixar amb més motors i marxa arriba en ple estiu, concretament el 4 d’agost, 6 anys després de la seva predecessora. En aquesta ocasió, el llegendari Rayo McQueen (Owen Wilson) queda relegat de cop de l’esport que més estima, a causa d’una nova generació de cotxes molt més ràpids i moderns. Per tal de reprendre la seva carrera, li caldrà l’ajuda d’una jove mecànica de carreres. A més, s’inspirarà en el Fabulós Hudson Hornet, qui va morir recentment.

The Emoji Movie

Una setmana més tard, l’11 d’agost, arribarà aquesta peculiar adaptació de les emoticones famoses a les xarxes i aplicacions del món virtual. Els protagonistes habitaran la misteriosa terra de Textpolis, on tots els emojis preferits de la gent cobren vida, mentre esperen a ser seleccionats per l’usuari del telèfon. Tots els personatges tenen una única expressió facial, a excepció d’en Gen, un emoji que va néixer sense filtre i s’omple de diverses expressions. Ell vol ser com la resta, per això s’endinsarà en una aventura junt amb altres amics. Un dia, una gran amenaça farà que el destí d’aquests personatges pengi d’un fil, ja que hauran de salvar el seu món abans que sigui esborrat per complert.

Coco

Gairebé un any (1 de desembre) s’haurà d’esperar per gaudir d’aquesta pel·lícula de Disney centrada en la festivitat mexicana del Dia dels Morts. La història se centrarà en Miquel, un nen de 12 anys que viu amb la seva família a una zona rural de Mèxic. Les seves accions implicaran un seguit d’esdeveniments lligats a un antic misteri, un d’ells canviarà per sempre el seu destí, conduint-lo a una reunió familiar extraordinària i sorprenent.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents