‘Citadel’, arriba la 2a sèrie més cara de la història

- Advertisement -

La indústria serial no para d’augmentar. Cada vegada hi ha més plataformes, cosa que equival a més sèries i més espectadors. On s’han quedat els serials que vèiem a la televisió? Quan ens quedàvem embadalits veient el nou capítol de Ventdelplà que esperàvem ansiosos tota la setmana. Qui hauria dit que al cap d’uns anys es gastarien fins a 715 milions de dòlars per fer una sèrie? Aquesta era la xifra de les despeses de l’exitosa sèrie basada en l’obra de Tolkien, El senyor dels anells: Els anells de poder.

I és que Amazon Prime Video, després d’esdevenir una de les plataformes líder en l’àmbit de streaming, és també una de les plataformes que més diners inverteixen en les seves sèries, com demostrava amb altres produccions com The Boys o The Wheel of Time, amb 10 milions de dòlars de pressupost per cada episodi.

Citadel entra a l’olimp de les sèries més cares

- Advertisement -

D’altra banda, la plataforma HBO MAX no es queda gaire enrere amb el seu recent House of Dragon que els va costar 20 milions de dòlars per cada episodi. Però, tornant a la plataforma de Jeff Bezos, aquesta està a punt d’estrenar la sèrie que es col·locarà en segona posició a l’Olimp de les sèries més cares de la història. Parlem de Citadel, que ha assolit així els 235 milions de dòlars. Només 500 milions de dòlars menys que la ficció sobre la Terra Mitjana!

- Advertisement -

La sèrie creada pels germans Russo (Avengers: Infinity War, Avengers: End Game), tracta la història de la caiguda de Citadel, l’agència mundial d’espionatge independent, encarregada de vetllar per la seguretat de tots. Aquesta va ser destruïda per agents de Manticore, un poderós sindicat que manipula el món des de les ombres. Després de la caiguda, els agents d’elit Mason Kane i Nadia Sinh intenten escapar-se amb vida, però perden tots els records. Des de llavors han estat ocults, construint noves vides amb noves identitats, sense ser conscients del seu passat. Fins que una nit, Mason és localitzat pel seu antic col·lega de Citadel, Bernard Orlick, que necessita desesperadament la seva ajuda per impedir que Manticore estableixi un nou ordre mundial.

Mason busca la seva antiga companya, Nadia, i els dos espies s’embarquen en una missió que els porta per tot el món en un esforç per aturar Manticore, tot mentre s’enfronten a una relació construïda sobre secrets, mentides i un amor perillós i alhora etern.

Un elenc de luxe

Richard Madden (Game of Thrones) interpreta Mason Kane, juntament amb Priyanka Chopra Jonas (Quantico) com Nadia Sinh, Stanley Tucci (The Terminal) com Bernard Orlick, Lesley Manville com Dahlia Archer, Osy Ikhile com Carter Spence, Ashleigh Cummings com Abby Conroy, Roland Møller com Anders i Davik Silje, Caoilinn Springall com Hendrix Conroy, entre d’altres.

El thriller d’acció i espionatge Citadel s’estrenarà amb els primers dos episodis, en exclusiva a Prime Video, el pròxim 28 d’abril. Amb un nou episodi cada divendres fins al 26 de maig, la sèrie estarà disponible a més de 240 països i territoris a tot el món.

- Advertisement -
Ricard Casanovas
Nascut l’any 2000, Ricard Casanovas és un apassionat pel setè art que va acabar els estudis a l'ESCAC, especialitzat en Estudis Fílmics i Guió. Com a redactor i articulista ha cobert el Festival de Sitges i normalment te’l pots trobar murmurant a la foscor de la sala del cinema, amagat per les últimes files. Advertència, mai li vulguis vendre un remake , ni li diguis que 'Shrek 1' no és la millor de la saga. Al seu bloc “No som uns p*** ignorants” desenvolupa un crit generacional a tots aquells i aquelles joves que no veuen bon cinema. Amb ganes de veure i escriure, el proclamat Vito, no pararà fins a trobar la seva arca de l'aliança, el seu cofre de l'home mort, el Rosebud… la pel·lícula perfecta

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents