‘The Wheel of Time’, la fantasia èpica arrela a Amazon

- Advertisement -

Amazon Prime Video està decidit a què el públic oblidi Game of Thrones per sempre, prenent el relleu a HBO dins les superproduccions de fantasia medieval. Abans que arribi la gran aposta de la plataforma per a l’any vinent amb la sèrie de The Lord of the Rings, la companyia de Jeff Bezos estrena aquest 19 de novembre una minisèrie basada en la saga literària de Robert Jordan, The Wheel of Time.

Wheel Time_1La magna obra d’un dels pares de la fantasia èpica literària, amb permís de J.R.R. Tolkien i George R.R. Martin, es va publicar entre 1990 i 2013, i està formada originalment per 14 novel·les, 11 de les quals les va escriure Jordan, però les restants, a causa de la seva mort, l’aclamat autor de ciència-ficció Brandon Sanderson. 

- Advertisement -

- Advertisement -

L’acció de la saga transcorre en un món postapocalíptic i ple de màgia, on la bruixa Moiraine Damodred busca la figura mítica del Drac Renascut, capaç de redimir o condemnar per sempre la humanitat. Durant els seus viatges, Moriaine es troba amb tres possibles candidats al títol de Drac Renascut: el granger Rand’Al Thor, el timador Mat Cauthon i el ferrer Perrin Aybara. Davant la impossibilitat de detectar a l’autèntic escollit, la bruixa decideix embarcar al trio de joves en un viatge cap a la mística ciutat de Tar Valon, on seran perseguits pels brutals trollocs i altres éssers de la foscor. 

Wheel Time_2

Per interpretar tots aquests personatges, la ficció compta amb Rosamund Pike (nominada a l’oscar per Gone Girl, 2014) com la bruixa protagonista, acompanyada pels joves Josha Stradowski, Barney Harris, Marcus Rutheford i també l’actor espanyol Álvaro Morte. L’actor que interpreta el Profesor de La Casa de Papel interpreta a Logain Ablar, un mag megalòman que s’autoproclama el Drac Renascut. 

The Wheel of Time ha estat adaptada per a la televisió pel productor executiu i director de la sèrie, Rafe Judkins (Agents of S.H.I.E.L.D., 2013-2020). Els tres primers episodis de la primera temporada s’estrenaran el divendres 19 de novembre, seguits d’una estrena setmanal que culminarà amb l’episodi final el 24 de desembre, amb un total de 6 episodis. Amazon ja ha anunciat la renovació de la sèrie amb una segona temporada al maig, just després d’acabar el rodatge de la 1a temporada a la República Txeca. I si l’audiència respon com s’espera es preveu arribar fins a les vuit temporades, necessàries per adaptar la gran quantitat de material original que existeix.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents