Activisme i cinema: famosos en defensa del medi ambient

- Advertisement -

Entre tot el rebombori que hi ha hagut aquests dies a Catalunya, mentre el país estava immers en mobilitzacions i càrregues policials com poques vegades (o fins i tot mai) hem vist, potser no us heu assabentat que l’actriu Jane Fonda ha estat detinguda fins a quatre cops per protestar a Washington contra l’immobilisme que mostren els polítics davant el canvi climàtic. L’actriu de 81 anys ha fet seva la lluita de la jove Greta Thunberg i, obertament, ha aprofitat la seva notorietat per fer veure una causa que creu que és determinant per al futur de la humanitat. També ha assegurat als periodistes que cada divendres hi tornarà, i que està preparada per ser detinguda tants cops com sigui necessari.

Però Jane Fonda no és l’única actriu activista i preocupada pel benestar del planeta. És possible que no estiguin al mateix nivell que Fonda, però hi ha altres actors i actrius que també aprofiten el fet de ser personatges coneguts i, fins i tot idolatrats per les masses, per posar de relleu els problemes a què ens enfrontem en matèria de medi ambient.

Leonardo DiCaprio

- Advertisement -

Hem parlat de com li agraden les dones a Leonardo DiCaprio, però avui ens fixarem en la seva vessant activista. La seva batalla per la defensa del medi ambient es remunta al 1998 i les seves causes han estat molt variades. Ha passat per defensar els boscos, els oceans, els pols… fins a lluitar contra el canvi climàtic. Pel que fa a la branca econòmica no només ha aportat diners de la seva butxaca, sinó que també ha organitzat jornades benèfiques i ha sumat adeptes a la causa. Les Nacions Unides el van nomenar missatger de la pau amb dedicació especial al canvi climàtic, de manera que si existís un Òscar a l’activisme, de ben segur que DiCaprio se l’emportaria.

- Advertisement -

Emma Watson

Potser és més coneguda per la seva militància feminista, però també és una actriu compromesa amb el futur del planeta. En aquest sentit, l’actriu britànica lluita per donar visibilitat a la moda ètica i feta amb productes sostenibles en un món en què la roba és un producte de curta durada i moltes vegades elaborat de forma poc sostenible i, en moltes altres ocasions, explotant persones i recursos. I és que moda i ecologisme no han d’estar enfrontats i això Watson ho posa en pràctica.

Cate Blanchett

Cate Blanchett té una gran consciència mediambiental i està especialment preocupada pels recursos. De fet, ha defensat un impost a Austràlia sobre el carbó, un combustible fòssil. L’australiana, a més, ha donat suport a SolarAid, una organització que posa en valor l’energia solar com a mitjà per reduir la pobresa energètica al món i alhora poder combatre el canvi climàtic gràcies a les energies renovables. Per si això fos poc, ha impulsat un sistema de recollida d’aigua dels més grans del món.

I podríem seguir… perquè la llista d’actors i actrius que han fet seves no només la defensa del planeta sinó també la preservació dels drets dels infants, dels drets de les dones, la lluita contra la fam, les morts al mediterrani, etc. podria ser interminable. En realitat és gust veure que entre el glamur i els vicis ocults del cinema també hi ha persones amb consciència capaces de dedicar temps, esforços i recursos a fer un món millor. Perquè el cinema ens fa somiar, però després de la pel·lícula hem de tornar al món real, el qual, permeteu-me que us ho digui, se’n va a la merda.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents