‘Way down’: l’atracament perfecte de Balagueró arriba a Netflix

- Advertisement -

Way down és el títol del thriller del cineasta català Jaume Balagueró (Los sin nombre, saga REC o Frágiles). El realitzador ens té acostumats a films de terror amb una atmosfera fosca que sobretot es desenvolupa en espais tancats. Després de Musa (2017) i abans de Venus (2022), va fer un canvi de gènere i va provar el cinema d’atracaments. Un film adrenalínic on el centre de Madrid estarà assetjat per una colla de lladregots. El film es va estrenar el novembre de 2021 i ara ha arribat a Netflix i s’ha col·locat número 1 en un tres i no res. 

Way Down, agafa els diners i corre!

- Advertisement -

El thriller d’acció està protagonitzat per l’actor britànic Freddie Highmore (The Good Doctor o Bates Motel). La història se centra en el minuciós pla d’un brillant enginyer per dur a terme l’atracament al Banc d’Espanya, aprofitant l’atenció aclaparadora de la celebració de la final de futbol més esperada. Aquest banc és totalment diferent de la resta, ja que ningú l’ha pogut robar mai, no hi ha plànols, ni dades i no queda ningú viu dels que van construir la cambra cuirassada. Cap d’aquestes premisses seran un problema per a Thom Johnson (Highmore), ja que està disposat a esbrinar el secret que s’amaga a l’interior i disposarà de 10 dies per ordir un pla de fuita i gaudir de la glòria o de la presó.

- Advertisement -

Way Down

A treure diners

El rodatge va començar l’abril de 2019 i es va allargar fins al juliol. Les localitzacions que veurem seran a Madrid capital i provínciai zones costaneres d’Espanya i Anglaterra. El guió ha estat complicat, ja que compta amb 5 persones: Andrés Koppel, Borja González Santaolalla, Rafael Martínez, Michel Gaztambide i Rowan Athale. A més, la cinta està rodada en anglès tot i que també hi participen actors espanyols. L’elenc el complementen Astrid Bergès-Frisbey, Sam Riley, Liam Cunningham, Axel Stein, Famke Janssen, José Coronado, Luis Tosar, Emilio Gutiérrez Caba i Daniel Holguín.

La producció recau a les mans de Telecinco Cinema, Ciudadano Ciskul, Think Studio i El Tesoro de Drake AIE. També té la participació de Mediaset España i Movistar+. A més, Sandra Hermida realitza la tasca de productora executiva i directora de producció, així com del mateix actor Freddie Highmore que també esdevé productor. 

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents