‘[REC].1’: experiència de por en viu

- Advertisement -

Mai abans dues disciplines com el cinema i les arts escèniques s’havien unit tan estretament per configurar una experiència de terror. [REC].1 és l’experiència que La Fura dels Baus entoma de la mà d’Utopia126 amb la col·laboració de Filmax i el vistiplau de Jaume Balagueró i Paco Plaza, que van dirigir l’emblemàtic film que marca el tret de sortida d’una experiència de fronteres en aquest nou repte.

Rec_1_1

- Advertisement -

Amb l’objectiu de brindar l’oportunitat d’experimentar la por en viu, [REC].1 passarà del 3 al 6 de març, a partir de les 20 h, a l’antiga fàbrica modernista Utopia126, ubicada al número 126 del carrer Cristobal de Moura, al Poblenou de Barcelona. Dirigit per Carlus Padrissa, director artític de l’espectacle de La Fura dels Baus, l’espectacle abordarà els temes que recorren l’actualitat social, tensant les disciplines artístiques per aconseguir un desbordament de la imatge. Des del terror, sacsejarà i sorprendrà traslladant al públic a llocs insospitats de la ment, transformant els valors apresos en nom de la supervivència.

“[REC] és un clàssic del terror mundial. la pel·lícula perfecte per començar aquest espectacle de cinema en viu”
(Carlus Padrissa)

- Advertisement -

[REC].1 qüestiona les estratègies que s’adopten per a la supervivència, com a individus i comunitat. I, sobretot, allò que hom està disposat a perdre a fi de sentir-se salvat, com la mateixa llibertat. En temps de restriccions, la nova proposta de La Fura dels Baus i Utopia126 també vol ser una invitació a la reflexió: què és la llibertat? Entre el que és real i el que és imaginari, el jo i l’alteritat, [REC].1 porta, finalment, a preguntar-se de què tenim por.

“Quan vam crear [REC] El públic havia de sentir-se part de la pel·lícula. aquest és un pas més”
(Jaume Balagueró)

El públic de [REC].1 reflexionarà sobre com la por altera la percepció de la realitat, exclou la dignitat i el sentit de la justícia, alhora que perjudica greument la intel·ligència. I és que el terror esdevé quan se superen els controls del cervell i ja no és possible pensar racionalment.

Rec_1_2

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents