‘Veneciafrenia’ i la mort del turista

- Advertisement -

La nova pel·lícula del cineasta basc, Álex de la Iglesia (sèrie 30 Monedas o El día de la Bestia), porta per títol Veneciafrenia arriba a les pantalles de cinema el 22 d’abril. La première mundial va tenir lloc a la 54 edició del Festival de Cinema Fantàstic de Catalunya, és a dir, al Festival de Sitges. Posteriorment, arribarà a la plataforma Amazon Prime, ja que es tracta d’un projecte que neix de la unió de Sony Pictures i Pokeepsie Films, la productora d’Álex de la Iglesia i Carolina Bang, per a desenvolupar un nou segell cinematogràfic anomenat The Fear Collection. El film esdevindrà el primer d’una antologia de terror i suspens sota aquest segell que tindrà com a amfitrió el mateix Álex de la Iglesia, però que comptarà amb diversos cineastes espanyols que presentaran els seus projectes vinculats a aquests gèneres.

alex-de-la-iglesia-veneciafrenia

- Advertisement -

La sinopsi oficial parla sobre el turisme en aquests temps en què l’aturada per la pandèmia sembla haver frenat la destrucció de la ciutat italiana: “A la natura existeix un vincle indissoluble entre la bellesa i la mort. L’ésser humà, deutor del seu entorn, imita el que observa. Com mosquits atrets pel far més brillant, els turistes estan apagant la llum de la ciutat més bella del planeta. L’agonia de les últimes dècades ha desencadenat la ira entre els venecians. Per frenar la invasió, alguns s’han organitzat, per mostrar el seu instint de supervivència. Els nostres protagonistes, un senzill grup de turistes espanyols, viatgen a Venècia amb la intenció de divertir-se, aliens als problemes que els envolten. Allà es veuran obligats a lluitar per salvar les seves pròpies vides”.

- Advertisement -

El guió està signat a quatre mans entre el mateix Álex de la Iglesia i Jorge Guerricaechevarría. Mentre que l’elenc està encapçalat per Ingrid García Johnsson (Explota Explota o Toro), Silvia Alonso (Hasta que la boda nos separe o La lista de los deseos), Goize Blanco (sèrie Los favoritos de Midas), Alberto Bang (Pieles o Que baje Dios y lo vea), Cosimo Fusco (sèrie 30 Monedas o Ángeles y Demonios), Enrico Lo Verso (El cuaderno de Sara o sèrie Made in italy) i Armando Di Razza (documental Herederos de la Bestia o Buñuel y la mesa del rey Salomón), entre d’altres. El rodatge va començar el 5 d’octubre del 2020 a la ciutat Italiana de Venècia i a Madrid i es va perllongar fins a 7 setmanes a les diverses localitzacions.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents