‘Vasil’, una història sobre immigració

- Advertisement -

Ha començat el rodatge a València de Vasil, el debut al llargmetratge de ficció d’Avelina Prat. La pel·lícula compta amb el búlgar Ivan Barnev, els espanyols Karra Elejalde, Alexandra Jiménez i Susi Sánchez i la britànica Sue Flack a la interpretació.

El film explica la història de Vasil (Barnev), un immigrant búlgar que dorm al carrer. És un tipus peculiar: un número u jugant al bridge i als escacs, que explica històries fascinants. Malviu del que treu jugant al bridge en un club on algunes senyores es barallen per jugar amb ell i millorar la seva posició en el rànquing. Encara que no tothom en el club veu amb bons ulls la seva presència. Carmen (Sánchez), una elegant vídua jugadora de bridge i Maureen (Flack), una irlandesa combativa i defensora de la justícia social, seran les seves valedores. Alfredo (Elejalde), un intel·lectual jubilat al qual li agraden els escacs acull a Vasil a la seva casa, però el que anaven a ser dos dies, es converteix en dos mesos, desenvolupant-se entre ells una particular relació que fascinarà a Luisa (Jiménez), la filla d’Alfredo. Vasil es convertirà en nexe de tots ells, transformant la relació entre pare i filla per sempre.

- Advertisement -

Vasil_2

Una història d’amistat i de com una persona, desconeguda i aparentment estranya, pot deixar en nosaltres una petjada indeleble

- Advertisement -

El guió s’inspira en l’experiència personal de la directora, qui va sentir la necessitat de plasmar-la en imatges: “El meu pare em va dir un matí per a explicar-me que tenia un búlgar a casa seva. Així va començar tot. Jo sóc aquesta filla que, perplexa i desconcertada, es va dedicar a observar tot el que succeïa com si fos una pel·lícula. Ho explicava als meus companys, fascinada amb cada nou succés, amb les reaccions dels uns i els altres, redescobrint al meu pare”.

Vasil ja ha rebut suport de programes i festivals nacionals i internacionals com el ‘Berlinale Talents 2018’, on va ser un dels 10 projectes seleccionats en la secció ‘Script Station’, d’entre més de 500 propostes de tot el món. I l’aval de professionals com Isabel Coixet, mentora del projecte durant el seu pas pel Laboratori d’Escriptura de guió de la SGAE.

La cinta està produïda per Diferent Films i coproduïda amb Bulgària; compta amb el suport de l’ICAA, l’Institut Valencià de Cultura (IVC), l’Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC) i el Programa ‘Creative Europe Media’ de la Unió Europea, així com la participació de RTVE i Televisió de Catalunya (CCMA). Arribarà als cinemes en 2022 amb la distribució de Filmax, responsable també de les vendes internacionals.

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents