‘Undone’, desfer el passat

- Advertisement -

Què faríeu si poguéssiu desfer el passat? Segur que moltes coses del present serien diferents i afectaria, tant positivament com negativament, futur. Sota aquesta premissa, els showrunners  Raphael Bob-Waksberg i Kate Purdy han creat una de les sèries més sorprenents i innovadores del panorama de l’streaming actual.

Undone_1

- Advertisement -

La primera temporada es va estrenar el 2019 a Prime Video, i explicava la història d’Alma, una noia que després d’estar a punt de morir en un accident de cotxe, desenvolupa l’habilitat d’alterar l’espai-temps i decideix descobrir la veritat sobre la mort del seu pare.  Ara, s’acaba d’estrenar la segona temporada, centrada en la figura de la seva mare i el seu obscur passat. 

- Advertisement -

Les dues temporades es caracteritzen per presentar trames molt humanes amb un embolcall de fantasia. Però, aquesta característica no és només pel que fa al guió, sinó també pel que fa a la seva realització. La sèrie combina la rotoscòpia, una tècnica d’animació que consisteix a calcar els fotogrames d’una imatge real en moviment per tal de convertir-la en una animació, amb fons que simulen pintures a l’oli.

Undone_2

Per tot plegat, Undone és una sèrie que des del seu primer fotograma té la capacitat de sorprendre i, alhora, pertorbar. L’experiència sensorial que viu l’espectador amb el seu visionat és d’aquelles difícils d’oblidar i que queden gravades a la retina durant temps.

I el millor de tot és que en cap moment el continent absorbeix el contingut. El més fàcil hauria estat supeditar el guió a les imatges, però no és així. L’equilibri entre els dos és perfecte, sent bella, tant visualment com narrativament, i passant sense grinyolar de la intimitat a l’espectacularitat.

Undone_3

Amb el llistó tan alt que va posar la primera temporada en l’àmbit creatiu era difícil superar-ho en una segona entrega, però l’equip responsable ha demostrat estar a l’altura amb una altra història emocionant i visualment impressionant, plena de bellesa i emotivitat.

I és que el que fa realment especial aquesta sèrie única en la seva espècie és la força de les històries humanes que explica, i la fantàstica animació està allà per acompanyar-les i fer-les encara més especials.

Veredicte

Agradarà: als que busquin una sèrie atractiva i diferent en la forma i el fons.

- Advertisement -

No agradarà: als que es maregin amb facilitat amb les innovacions tecnològiques.

Enganxòmetre: 7

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents