Una primera cita de cine

- Advertisement -

Michelle i Obama (Southside with you) és un film que mostra la primera cita que van tenir l’expresident Barack Obama i la seva dona, en aquell moment Michelle Robinson. El film presenta un jove Obama que després de molt insistir, aconsegueix que la seva tutora en el bufet d’advocats on està fent pràctiques accedeixi a sortir amb ell.

El film comença presentant els personatges i, de manera subtil, mostra part de la seva personalitat. Michelle (Tika Sumpter) es prepara amb temps i, tot i que ella no ho considera una cita (en el sentit romàntic), s’arregla perquè segons ella li agrada anar guapa “vagi on vagi i amb qui vagi”. Per altra banda, el jove Obama (Parker Sawyers) segueix sense estar preparat a pocs minuts abans que arribi l’hora de la trobada i, gràcies a la conversa que manté amb la seva àvia se sap que acostuma a ser una persona impuntual.

- Advertisement -

southside-with-you

- Advertisement -

Una de les coses que criden l’atenció són els crèdits d’entrada de la pel·lícula, que apareixen de color rosa i amb una tipografia més típica de les pel·lícules de Disney estil, Tu a Londres i jo a California o Mary Poppins. Malgrat això, aquest toc naïf es queda aquí i no va a més. L’argument és molt simple, una primera cita entre dues persones que s’agraden però Richard Tanne, el director, aconsegueix plasmar-la amb gust i la fa entretinguda.

La pel·lícula no arriba a l’hora i mitja de durada, però és suficient per veure, conèixer i entendre la complicitat que va sorgir entre Obama i Michelle en aquella cita. Les interpretacions dels protagonistes estan a l’altura de les circumstàncies (tot i que, caldria saber què n’opinen els reals) i deixen veure una part de la vida dels personatges fins ara desconeguda pel gran públic.

southside with you

Els diàlegs són frescos i realistes, en el sentit que qualsevol es pot s’hi sentir identificat, ja que sorgeixen preguntes típiques d’una primera cita però també hi ha moments per temes més seriosos com la política. En aquest sentit, un dels moments més densos del film és quan Obama convida Michelle a una reunió del seu antic barri i deixa anar un discurs que demostra els seus dots com a orador però que també es fa una mica pesat.

És una pel·lícula entretinguda amb moments, fins i tot divertits que fa tenir la sensació d’haver conegut una mica més en profunditat l’expresident dels Estats Units i la Primera Dama. Tot i així, personalment em qüestiono si el film m’hagués resultat igual d’interessant si els seus protagonistes no fossin qui són, ja que, al cap i a la fi, l’atractiu és precisament saciar aquesta “necessitat” de saber més sobre les seves vides.

VEREDICTE

El millor: Una molt bona interpretació per part dels protagonistes, amb moments divertits i entretinguts

El pitjor: El moment en el qual Obama fa el seu discurs resulta una mica avorrit

Nota: 6

- Advertisement -

https://youtu.be/9yn02RS6IT0

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents