Tots els merders dels Borbons es convertiran en una sèrie

- Advertisement -

La monarquia espanyola tindrà el seu propi The Crown. Segons confirma la productora catalana Diagonal TV (La catedral del Mar, Amar es para siempre) el periodista i novel·lista Sergio Vila-Sanjuán serà l’encarregat de dramatitzar la trajectòria de quatre generacions de la família Borbó (entre 1900 i 2014) per a convertir-la en una sèrie. Palacio Real. Brillo y tragedia de la monarquía española friccionarà les circumstàncies biogràfiques i històriques protagonitzades pels monarques espanyols des de l’any 1900 per Alfons XIII fins el darrer moment de Joan Carles I com a rei, és a dir, l’abdicació d’aquest en el seu fill Felip VI.

- Advertisement -

Segons expliquen en un comunicat, la sèrie plasmarà la trajectòria i vicissituds de la família reial espanyola que, segons ells, “concentra elements de les grans històries de tots els temps. Poder, passions, servei a país, vida a palau, luxe, terrorisme, enfrontaments interns, heroisme, debilitats, festes, capritxos, amor, affaires, febleses, malalties terribles, dificultats econòmiques, morts, cops d’estat, fugides precipitades, exilis, traïcions, retorns triomfals, abdicacions, ruptures, conflictives successions…” Es a dir, segons sembla no passarà per sobre dels afers més espinosos de l’agitada vida dels reis i la seva família. 

La realitat supera la ficció

- Advertisement -

Podria tractar-se d’una tragèdia grega o d’un drama de Shakespeare, però va passar en una època molt més propera a personatges amb enormes responsabilitats, conscients de viure una destinació excepcional. Éssers humans amb destacades virtuts i errors importants, que van tenir conseqüències per al seu país. ” afirma Vila-Sanjuán.

No és la primera vegada que Diagonal TV s’atreveix a narrar episodis de la monarquia espanyola. “Ja ho vam fer amb Isabel la catòlica i amb Carles V amb una acollida molt bona per part de l’audiència. Anar-nos ara a el segle XX és, òbviament, un repte pel que té de proper a el moment present. Confiar en algú com Sergio Vila-Sanjuán crec que ens aporta justament aquest segell de rigor i seriositat que ens agradaria que tingués la sèrie” declara Jaume Banacolocha, CEO de Diagonal TV. El projecte fa mesos que es troba en fase de desenvolupament i ja s’han fet els primers contactes per dur a terme la seva producció. Ara caldrà esperar per saber quan i on s’emetrà i si tindrà 6 temporades com l’exitosa The Crown.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

1 COMMENT

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents