‘La catedral del mar’ fa el salt a la TV

- Advertisement -

El març del 2016 va començar el rodatge d’un dels projectes més ambiciosos de la nostra televisió dels últims anys. La catedral del mar, una coproducció de TV3, Diagonal TV i Antena 3 amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i dirigida per Jordi Frades ja ha arribat a les nostres petites pantalles. El repartiment de la sèrie de 8 capítols està encapçalat per Aitor Luna, Michelle Jenner, Silvia Abascal, Pablo Derqui i Daniel Grao. Rodolf Sirera ha estat el responsable de l’adaptació de l’exitosa novel·la homònima. El primer lloc on es podrà veure, però serà al País Basc. El FesTVal 2017, el Festival de Televisió de Vitòria-Gasteiz va acollir l’estrena de l’adaptació del best-seller de l’escriptor Ildefonso Falcones. La catedral del mar va tancar el programa d’aquest any del FesTVal. El que Netflix n’hagi adquirit els drets també confirma el fet que es veurà no només a l’estat espanyol sinó a tot el món. La data d’estrena a Antena 3 va ser el passat dimecres 23 de maig! Aquest és el seu tràiler oficial.

- Advertisement -

La sèrie narra, segons el llibre de Falcones, la construcció de la Catedral de Santa Maria del Mar i ha comptat amb més de 150 actors, centenars de professionals i gairebé 4.000 figurants. El rodatges es va allargar durant 16 setmanes en diferents localitzacions a Extremadura, Castella la Manxa, Castella i Lleó, Madrid i Aragó. A Catalunya es va gravar a Barcelona, Tarragona i la població bagenca de Cardona. En total els escenaris exteriors d’aquesta ficció suposen gairebé el 80% de les escenes.

- Advertisement -

Una història que va més enllà de les pedres

En ple segle XIV, Barcelona viu un dels seus moments més pròspers: la ciutat ha crescut cap a la Ribera, un humil barri de pescadors en què es comença a construir el temple marià més conegut: Santa Maria del Mar. La construcció transcorre paral·lela a la vida d’Arnau Estanyol, un pagès que, fugint al costat del seu pare dels abusos dels senyors feudals del camp, es refugia a Barcelona i es converteix en home lliure.

Arnau Estanyol (Aitor Luna) treballarà com a palafrener, bastaix i soldat. No obstant això, un trepidant ascens social el traurà de la misèria per convertir-lo en un home pròsper gràcies a l’èxit en els negocis com a canvista. Això despertarà els recels dels seus enemics, que ordiran un complot i posaran la seva vida en mans de la Inquisició. Per la seva banda Michelle Jenner interpreta el personatge de la Mar una jove que es va quedar sense pares amb 11 anys per culpa de la pesta i que gràcies a l’Arnau coneixerà una nova família.

Pel rodatge es van fer servir 14 carros, més de 200 animals, 120 professionals darrere les càmeres i fins a 2.000 vestits diferents. A més, malgrat que el rodatge es va acabar rodant a la mateixa catedral que es va buidar per a l’ocasió, es va haver de construir una rèplica de la basílica barcelonina a Càceres per tal que els actor poguessin ambientar-se millor en l’espai.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents