Les aventures d’en Gulliver tornen des d’Ucraïna

- Advertisement -

Aquest 22 de juliol arriba a les pantalles la cinta ucraïnesa d’animació Las Nuevas Aventuras de Gulliver dirigida per Ilya Maksimov (Drobrinya y el dragón o Little Longnose) i ideada i produïda pel president d’Ucraïna, Volodímir Zelenski. La pel·lícula dura un 90 minuts i girarà entorn dels valors de l’amor, l’amistat i la grandesa de l’ésser humà. A més, arriba als cinemes amb doblatge en català.  

- Advertisement -

La trama se centra en el viatger i aventurer Gulliver el qual està convidat a tornar a Liliput, la ciutat que prèviament va salvar de la flota enemiga del veí Blefuscu. Quan arriba, només troba indignació, pànic i una multitud desesperada, ja que el Rei de Liliput va fer creure a la seva gent que el llegendari Gulliver Gegant està tornant. En canvi, descobreixen a un home comú, quan tot el poble s’estava preparant i construint allotjament per a rebre a un gegant. Decebut, el Rei ordena l’execució de Gulliver. Mentrestant, la invencible armada Blefuscu està a les portes de la ciutat i torna a amenaçar d’atacar.

- Advertisement -

Aquesta història imaginària s’inspira en el relat original i clàssic de la literatura universal, Els viatges d’en Gulliver, escrit el 1726 per l’escriptor i clergue Jonathan Swift en clau satírica i com ficció distòpica i fantàstica. Des d’aleshores han estat moltes les adaptacions a la televisió, ràdio, teatre, cinema, etc. La distribució al nostre territori anirà a càrrec de l’empresa catalana Paycom Cinema i es destinarà 1€ de cada entrada venuda a ajudar a Ucraïna, a través de la iniciativa United 24, creada pel mateix president del país.

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents