‘The Fabelmans’, el film més personal d’Spielberg

- Advertisement -

The Fabelmans ja és un èxit. El nou film d’Steven Spielberg arribarà als cinemes del nostre país el 10 de febrer amb 2 Globus d’or sota el braç: Millor Pel·lícula Dramàtica i Millor Direcció. I per si fos poc també està nominada a 7 Oscars incloent Millor Pel·lícula i Millor Direcció.

Sens dubte, Steven Spielberg és un dels millors directors de la història del cinema. Seus són alguns dels millors clàssics del cinema d’aventures, ciència-ficció, cinema històric i polític… Es pot dir que ho ha dirigit pràcticament tot. Però ara ens presenta el seu film més personal, amb una semi autobiografia dels primers anys de vida del director de Jaws, Close Encounters of the Third Kind, E.T., Schindler’s List o Saving Private Ryan, entre moltíssimes altres.

- Advertisement -

A The Fabelmans, Spielberg ens parla de com va néixer el seu amor i passió pel cinema, a la vegada que ens mostra com era la seva vida durant la infància i joventut a Arizona.

- Advertisement -

El poder del cinema

The Fabelmans va tenir la seva estrena mundial al Festival de Toronto, on va guanyar el Premi del Públic. Ambientat a finals de la dècada dels 50 i principis dels 60, el film ens presenta la història de Sammy Fabelman. Influït per la seva excèntrica mare pianista i un pragmàtic pare informàtic, el jove Spielberg Sammy Fabelman explora com el poder de les pel·lícules el pot ajudar a explicar històries, fins i tot en moments delicats, i construir així la seva pròpia identitat.

Però The Fabelmans no és només un film sobre el cinema, va molt més enllà. La història, amb guió del mateix Spielberg i Tony Kushner, s’endinsa també en les relacions personals i, sobretot, en la vocació que tenen les persones que dediquen la seva vida a l’art.

Gabriel Labelle (Predator, Dead Shack) es posa a la pell del jove Spielberg Sammy Fabelman. Per altra banda, Michelle Williams ( Manchester by the Sea) i Paul Dano (There Will Be Blood) interpreten a la seva mare i pare, respectivament. Completen el repartiment Seth Rogen (Pineapple Express), Judd Hirsch (Independece Day), Julia Butters (Once Upon a Time in Hollywood) i Chloe East (The Wolf of Snow Hollow). Com a debutants hi trobem Keeley Karsten, entre altres. I també hi ha algun cameo que preferim no desvetllar…

- Advertisement -

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents