‘The darkest minds’ i les habilitats especials

- Advertisement -

Estem més que acostumats a veure com els llibres que triomfen entre els lectors acabin convertint-se en pel·lícules. Sobretot passa amb sagues juvenils com Harry Potter, Divergent, Maze Runner o The Hunger Games i, ara és el torn de l’adaptació cinematogràfica de The darkest minds (Mentes poderosas), primera entrega de la saga escrita per Alexandra Bracken, que, per ara, consta de 4 parts. Tal com va confirmar 20th Century Fox fa mesos, el film arriba a la gran pantalla el 10 d’agost i ho farà de la mà de la cineasta Jennifer Yuh Nelson i de la productora de Stranger Things.

La trama està ambientada en un món en el qual només el 2% dels nens dels Estats Units ha aconseguit sobreviure a una estranya malaltia que fa que en arribar a l’edat del 10 anys, els nens morin. Els pocs supervivents ho han aconseguit gràcies al fet que han desenvolupat unes habilitats especials. Davant d’aquest fet, el Govern crea un Thurmond, un campament on mantenen tancats tots els supervivents per tal d’estudiar les seves habilitats i mantenir-los allunyats de la resta de la població. Segons el grau de poders que tenen, els nens són classificats amb diferents colors: verds, blaus, grocs, taronges i vermells.

- Advertisement -

the darkest minds

- Advertisement -

La protagonista de The darkest minds és la Ruby, interpretada per Amandla Stenberg, una adolescent de 16 anys que està classificada com a taronja. Això significa que és una de les més perilloses i incontrolables del centre. Quan els seus pares van descobrir-ho van deixar que la internessin a Thurmond, d’on és pràcticament impossible escapar-ne. Afortunadament, la Ruby aconsegueix fugir amb tres companys més i des d’aleshores, el grup és perseguit per una caçadora anomenada Lady Jane, a qui Gwendoline Christie donarà vida . L’actriu Mandy Moore també apareixerà en el film com a doctora del centre Thurmond però a diferència de la majora d’adults, ella simpatitzarà amb la Ruby i descobrirà el seu enorme potencial.

Amandla Stenberg explicava en una entrevista amb EW que el seu personatge és una nena d’allò més normal fins que se li manifesten els poders i, aleshores tot el seu món canvia. Quan aconsegueix escapar “descobreix com sobreviure al costat dels seus amics i es retroba amb la sensació de família, una cosa que havia desitjat durant molt de temps”, explicava. Amb ella hi trobarem Harris Dickinson, que serà en Liam, Skylan Brooks, que interpretarà en Chubs i Miya Cech que serà la Zu. En el seu cas, en Liam és blau, en Chubs verd i la Zu groga.

- Advertisement -
Luana Valls
Nascuda al Brasil la Luana Valls és graduada en Periodisme, Cinema i Televisió per la Facultat de Comunicació Blanquerna. Ha treballat en diferents mitjans de comunicació escrits com el 'Diari Ara' i 'El Periódico' i també té experiència en el camp del cinema de la mà de la productora catalana Batabat i realitzant la cobertura informativa de festivals de cinema arreu de Catalunya. Des del principi, unida a aquesta aventura cinèfila amb ganes i il·lusió

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents