“The Crown”: El darrer adéu a Isabel II de Netflix

- Advertisement -

Després de sis temporades, set anys i tres càstings, la sèrie The Crown arriba al final. La ficció històrica de Netflix que ha repassat el regnat d’Isabel II, dirà el seu darrer adeu a la monarca a finals d’aquest any. La plataforma ja ha anunciat les dates d’estrena i un teaser que ha fet salivar als més fanàtics de la sèrie.

Tot i que s’havia plantejat que la producció fos només de cinc temporades, la bona acollida de la sèrie entre crítica i públic ha permès al seu creador, Peter Morgan, afegir-ne una sisena, tal com era la seva idea principal. A més, a diferència de les temporades anteriors, aquesta s’estrenarà en dues parts, una pràctica que ja és habitual a la plataforma amb les estrenes dels seus títols més esperats, com foren la quarta temporada de Stranger Things o la tercera de The Witcher.

- Advertisement -

Els primers quatre episodis arribaran a la plataforma el pròxim 16 de novembre, i els sis finals el 14 de desembre.

- Advertisement -

Imelda Stauton tornarà a interpretar a la Reina d’Anglaterra en aquesta temporada.

Barcelona, testimoni d’una absència sonora

El rodatge d’aquesta temporada ha estat marcat indubtablement per la mort de la monarca anglesa el passat 8 de setembre de 2022. Durant els següents deu dies el rodatge fou paralitzat, així com el dia del funeral, com a mostra de respecte. Aquests dies a més, coincidiren amb el rodatge de la sèrie a Barcelona. Ambientada per semblar París, la capital catalana serà l’escenari d’un dels moments més tristos que podrem veure a la pantalla.

Tot i això, la mort de la reina no va endarrerir l’estrena de la cinquena temporada, que es va col·locar immediatament al Top 10 Global de la plataforma. Tampoc ha retardat significativament l’estrena d’aquesta darrera.

Una mirada particular que serveix de testimoni històric

Una de les característiques que més ha fet per l’èxit de la sèrie és la cuidada ambientació. Aquest aspecte, a més, no es limita a una excel·lent feina de producció per aconseguir una curosa posada en escena, sinó especialment en el caràcter de testimoni històric. A través dels ulls de la família reial i la seva matriarca, els espectadors hem estat testimonis del procés de descolonització de l’Imperi Britànic o la tensió política del període de Guerra Freda, així com tota la tensió social derivada de les vagues mineres amb l’arribada del neoliberalisme de Thatcher (interpretada per la sempre meravellosa Gillian Anderson).

La darrera temporada s’espera que abasti un lapse temporal de deu anys, coincidint amb el període de Tony Blair com a Primer Ministre (1997-2007). Així doncs, durant els deu episodis és probable que puguem veure esdeveniments històrics com la caiguda de les Torres Bessones l’11 de setembre de 2001, el Pacte de les Açores (al que també hi havia l’Aznar) i la conseqüent Guerra d’Iraq.

La princesa Diana, interpretada per Elizabeth Debicki, amb els dos prínceps hereus William i Harry.

Una pèrdua traumàtica i un nou començament

Però el moll de l’os de la trama probablement se centri més en els afers interns de la família. A la primera part de la temporada podrem veure les conseqüències del divorci entre Carles, interpretat per Dominic West i Diana, Elizabeth Debicki, per explorar la relació d’ella amb els seus fills i amb el seu nou romanç, Dodi Fayet, interpretat per Khalid Abdala. Encara que Peter Morgan va confirmar que el traumàtic accident de cotxe en què morí Diana no sortirà a la sèrie, és d’esperar que les conseqüències d’aquest fet tinguin un pes important a la trama.

L’inici de la relació entre el príncep William i Kate Middleton, Rufus Kampa i Meg Bellamy també ocuparà una part important de la trama.

- Advertisement -

Altres moments claus d’aquesta temporada serà la celebració el 2002 dels 50 anys de regnat de la reina, en un any trist per ella en què veié morir la seva germana, Margaret, i la seva mare, Isabel, amb menys d’un mes de diferència. Però sens dubte l’amor serà el gran protagonista, ja que veurem el sorgiment de la relació entre el príncep Guillem amb Kate Middleton i les segones noces de Carles amb Camila Paker Bowles, com va anunciar Netflix a una piulada de Twitter.

La força d’un bon càsting

Un dels aspectes que ha enaltit més la sèrie al llarg de la seva trajectòria és la presència de grans intèrprets per sostenir-la. El fet que cada dues temporades s’hagi fet un canvi de repartiment podria haver estat una opció arriscada, però encara així, aquesta decisió s’ha afrontat amb valentia i naturalitat, fent que cada bloc prengués una atmosfera significativament diferent però alhora coherent amb el conjunt de la sèrie. Per les sis temporades han passat actrius i actors de renom com Oliva Colman, Helena Boham Carter, Matt Smith o Gillan Anderson. 

Per aquesta darrera temporada repeteixen Imelda Stauton com a Isabel II i Jonathan Pyrce com el seu consort. També els esmenats Dominic West repetint com a Carles i Elizabeth Debicki com a Diana. Al càsting s’hi afegiran també els joves Ed McVeyRufus Kampa per interpretar l’adolescència i joventut del príncep Guillem, així com Meg Bellamy per interpretar a Kate Middleton.

Amb aquests ingredients podem esperar una temporada al nivell de les anteriors i que suposarà un darrer adeu de Netflix a una de les seves millors produccions, així com a la seva protagonista.

- Advertisement -
Joan Miquel Mas Salom
Graduat en Història i periodista vocacional en formació, és un enamorat de la fantasia, el terror i la ciència-ficció. Amb una vida professional caòtica i eclèctica, està sempre pendent de trobar una escletxa de temps per endinsar-se en una bona història, bé sigui entre pàgines com entre pantalles. Pot passar-se hores divagant i sobreanalitzant sèries, pel·lícules i novel·les, una qualitat que explota col·laborant amb 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents