L’adeu a una generació de Súpers

- Advertisement -

El dissabte 19 de juny, a les 12:30h, s’acomiada definitivament la Família del Super3, la ficció catalana familiar estrella dels últims quinze anys. Els personatges de la Pati Pla, el Fluski i la resta diran adéu en una última emissió -simultània a TV3 i al canal Super3- que enllaçarà l’espectacle que van protagonitzar al Palau Sant Jordi, “L’illa de les tortugues”, amb un final a plató on es recordaran els millors moments d’aquests darrers quinze anys. 

Les plataformes digitals del Super3 (el web super3.cat, l’app Super3 vídeo i televisió intel·ligent i el seu canal de YouTube) emetran aquests dies un recull dels espectacles, videoclips i millors moments de la història de la família més televisiva de Catalunya. Aquest recurs pretén arribar a les noves generacions però, sobretot, a les generacions més nostàlgiques i que han crescut amb la ficció.

- Advertisement -

El comiat de tota una generació

- Advertisement -

La vida de la Família del Super3 va començar l’any 2006, amb la presentació dels nous personatges que simbolitzava l’arribada d’una nova etapa. Anys després, el 2009, la família també va acompanyar el naixement del canal infantil que ha ajudat a afaiçonar tota una generació amb cançons -quasi himnes- com Tots som Súpers, Superesmorza, Uh! Oh! No tinc por!.

La Família del Super3 s’ha convertit en un referent innegable per moltíssims joves catalans (no cal més que veure les xifres d’assistència a la famosa “Festa dels Súpers”, que es superaven any rere any i van arribar als 420.000 espectadors en un sol dia). Les aventures i la música, però també valors com el treball en equip, els bons hàbits i la sostenibilitat, el respecte i la confiança en els altres han estat tema i leitmotiv de cançons i històries de tots els personatges. Els actors i actrius recorden tots aquests anys amb estima i tendresa: “una de les coses més meravelloses que ens ha passat a la vida” diuen Berta Errando (Àlex) i Joan Valentí (Pau), o Albert Ausellé (Fluski), que explica “la cara dels nens quan vas vestit del personatge és una cosa que mai oblidaré”. 

Amb previsions de futur

Amb motiu del comiat, el Super3 i La Galera han publicat un llibre amb la història mai explicada de la família, amb els secrets i anècdotes més divertides d’aquests anys. També coincideix amb la publicació de la convocatòria de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals per a la presentació de propostes pel nou projecte de ficció del canal infantil.

- Advertisement -
Maria Garau
Estudiant de Comunicació Audiovisual i apassionada de les ficcions de qualsevol classe, les gaudeix per igual al sofà de casa amb amigues o a les sales de cinema. Li interessa profundament el cinema i les sèries en totes les seves formes, però res igualarà mai 'Shrek 2', diu.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents