‘Star Trek Picard’: l’últim viatge de la “Nova Generació”

- Advertisement -

Star Trek Picard arriba al seu final… I ho fa quan l’univers d’Star Trek està més viu que mai a la pantalla petita. Sèries com Discovery, Strange New Worlds i Lower Decks mantenen ben viva la flama que Gene Roddenberry va encendre l’any 1966. Després de l’èxit de la sèrie original, una nova tripulació capitanejada per Jean-Luc Picard (Patrick Steward) va solcar l’espai explorant nous mons i noves civilitzacions durant 7 temporades (de 1987 a 1994) a la sèrie The Next Generation. L’any 2020 per sorpresa de tots els quadrants de totes les galàxies trekkies es va anunciar que gran part de la Nova Generació, ara ja envellida pel pas dels anys, tornava en una nova ficció televisiva.

Aquella sèrie, Star Trek Picard, arriba ara a la seva tercera (i última temporada) el 17 de febrer de 2023 amb una última aventura. Malgrat ser un original de Paramount+ (on s’estrenen les noves ficcions d’Star Trek) al nostre país la podrem veure també a Amazon Prime Video.

- Advertisement -

- Advertisement -

En aquesta ocasió sí que la nova tongada d’episodis d’Star Trek Picard comptarà amb la tripulació vuitantera de l’Entrerprise al complet. Patrick Stewart reprèn el seu icònic paper de capità i l’acompanyaran els seus vells companys de feina Jonathan Frakes (William T. Riker), LeVar Burton (Geordi La Forge), Michael Dorn (Worf), Gates McFadden, (la doctora Beverly Crusher) Marina Sirtis (Deanna Troi). També continuaran en els seus papers Jeri Ryan (Seven of nine) i Michelle Hurd (Raffi Musiker).

Totes les cares dels protagonistes d'Star Trek Picard
Totes les cares dels protagonistes d”Star Trek Picard’

Dolents molt dolents que tornen

També reprendrà el seu paper Daniel Davis en el paper de l’holograma de James Moriarty. La némesis de Sherlock Holmes també va portar de cap els integrants de l’Enterprise a la Temporada 6 de The Next Generation. Amanda Plummer, per la seva banda, s’uneix al repartiment de la sèrie amb el paper de Vadic. L’actriu és una misteriosa capitana alienígena de l’Shrike, una nau de guerra que ha fixat que té una venjança contra Jean-Luc Picard i els seus vells companys de tripulació a l’Enterprise entre cella i cella. Pel que veiem al tràiler, no només serà aquest fet el que uneix els antics companys de feina, també una trucada d’auxili de la doctora Beverly Crusher en serà el detonant.

Ah, per cert, si al text i a les fotos heu trobat a faltar Brent Spiner és normal. De moment no sembla que torni a interpretar l’estimat robot Data. Ara bé, sí que s’ha confirmat la seva presència en un paper “paral·lel”: el del malvat Lore, el germà dolent d’en Data creat pel mateix científic Noonian Soong. Cal recordar que Brent Spiner ha participat en les dues anteriors temporades de la sèrie interpretant personatges diferents.

- Advertisement -
JR Armadàs
Nascut als anys 80 (amb tot el que això comporta) Joan Ramon Armadàs és Llicenciat en Dret i Periodisme per la UPF. Ha treballat en premsa local a Sant Cugat i en premsa internacional com a corresponsal al Regne Unit i la Xina. Com a escriptor ha publicat tres novel·les, diversos relats curts i ha estat editor d'Edicions Xandri durant 6 anys. En l'àmbit cinematogràfic ha escrit i dirigit una pel·lícula i sis curtmetratges i és el co-director del Sant Cugat Fantàstic i La setmana del Cinema en Català. També ha fet de cap de premsa d'unes quantes pel·lícules catalanes. Des del 2016 és el capità d'aquest vaixell periodístic i cultural anomenat 'El Cinèfil'.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents