‘Alguns dies d’ahir’ i les friccions internes de l’1-O

- Advertisement -

La població maresmenca d’Alella va ser escenari del rodatge de la pel·lícula per a televisió Alguns dies d’ahir, una coproducció de Focus amb TV3. Escrita per Jordi Casanovas i dirigida per Kiko Ruiz Claverol, el telefilm té com a protagonistes Míriam Iscla, Abel Folk, Marta Ossó i Francesc Cuéllar i s’estrena a TV3 aquest divendres 30, just 5 anys després dels fets que relata.

Alguns_Dies_Ahir_1

- Advertisement -

L’argument d’Alguns dies d’ahir gira entorn d’una família que viu en una població de prop de Barcelona, que veu sacsejada la seva quotidianitat amb els fets polítics del setembre i l’octubre del 2017. El nucli familiar està patint pel progressiu distanciament dels pares. La mare, la Rosa (Míriam Iscla), és una professora d’institut, apartada temporalment de la docència, que durant aquestes setmanes convulses farà un viatge de cura i redempció. El pare, el Jaume (Abel Folk), és un petit empresari força discret, que s’acaba involucrant en l’organització local del referèndum. La Laura (Marta Ossó), la filla gran, està a punt d’anar-se’n a viure a Barcelona amb la seva parella, la Carla, però els fets polítics al voltant del referèndum de l’1 d’octubre posen en crisi la seva relació. El Jofre (Francesc Cuéllar), el seu germà, és un jove amb una feina precària que troba en el projecte del referèndum un incentiu vital molt valuós 

- Advertisement -

El cap del Departament de Ficció i Cinema de TV3, Oriol Sala-Patau, ha posat en relleu la producció d’aquesta pel·lícula i el seu autor, Jordi Casanovas: “És un dramaturg que té la capacitat de disseccionar la societat catalana d’una manera incisiva. Sap posar-nos un mirall al davant i retratar-nos de manera excepcional. L’adaptació a televisió d’aquesta obra ens permet que arribi al màxim de públic, crear patrimoni audiovisual i fusionar el llenguatge teatral amb el del cinema.

Amb l’estrena d’aquesta obra a La Villarroel, per primera vegada el dramaturg Jordi Casanovas portava els fets de l’1 d’octubre del 2017 als escenaris i ara l’ha adaptat al cinema: “A la pel·lícula, veurem una família que posa en crisi el seu matrimoni arran que uns amics s’han separat, però els fets que es produeixen fora de casa seva, socialment i políticament, els entren per la finestra”. 

El fet que els protagonistes siguin els mateixos actors i actrius de l’obra de teatre ha estat positiu, segons el director Kiko Ruiz Claverol: “Per mi, han sigut tot avantatges perquè han conviscut molt temps junts, i ja m’he trobat una família feta”. L’actor Abel Folk també destacava la preparació per a la pel·lícula: “Fer una cosa que primer hem fet en teatre, és tenir molta feina feta”. 

La proximitat de les càmeres farà que els espectadors es puguin sentir més identificats amb els personatges: “Jo penso que tots en algun moment vam passar per tots els personatges, tant pels que estaven sense dubtes com pels que en tenien molts”, explica l’actriu Míriam Iscla. 

Alguns dies d’ahir és una història de maduració i de cura, d’una família que aprèn a trencar-se i a separar-se sense fer-se mal i sense provocar-se traumes. Una família que aprèn a comprendre els pensaments i les postures dels altres a mesura que tot es va crispant més i més a fora de casa seva. Una família que fa tot el possible per conversar i per entendre’s, perquè, en el fons, s’estimen i es respecten. Una família que trobarà la manera de perdonar i de curar les ferides produïdes durant tot aquest procés. 

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents