Sentimentalisme com a excusa patriòtica

- Advertisement -

L’any 2013 la ciutat de Boston es va veure afectada per un doble atac terrorista mentrehi havia la marató que se celebra anualment, els quals van deixar 260 ferits i 3 morts. Aquests fets van commocionar el món, que després de patir tants atacs ha anat augmentant la seguretat, però també la por.

Peter Berg (Battleship o Hancock) va sentir la necessitat de mostrar al món com es varen viure aquests fets, realitzant una gran feina de documentació. El film se centra en un seguit de persones que van viure els atemptats de manera molt diferents: víctimes, policies o, fins i tot, reflecteix com els terroristes van preparar-ho tot i van fugir de l’escena.

- Advertisement -

- Advertisement -

Durant 2 hores l’espectador se submergeix en una carrera dinàmica carregada de tensió i situacions punyents. L’homenatge i tribut vers la gent que es va veure implicada és commovedor, captivador, però també continu i reiterat, creant un desnivell d’atenció impressionant. A mesura que avança deixa clar que són patriòtics a nivells extrems i manipuladors, que es nodreixen del sentimentalisme per impactar l’espectador, però que combina escenes maldestres que arriben a la comèdia negra en un cert punt de la trama.

És evident que es tracta d’un producte comercial, prefabricat, tothom sap el que anirà i cap a on evolucionarà. També que l’elenc és excel·lent, ja que compta amb Mark Wahlberg, John Goodman, Kevin Bacon, J.K. Simmons o Michelle Monaghan, i crearan una estructura professional i sòlida. Però una vegada la tensió esclata i agafa forma de thriller policíac, les escletxes s’obren camí i sorgeix una vomitiva lluita per demostrar el nacionalisme més pur i fidel.

En definitiva, el film funciona dins el gènere i deixa un missatge optimista cap al món sencer. No hi ha altres interpretacions; el que es mostra és tal com va tenir lloc i tot està ben executat.

Veredicte:

El millor: Compta amb una correcta direcció, filmació i les interpretacions estan al nivell.

El pitjor: No és més que una altra pel·lícula per demostrar que els americans són els millors i tot ho fan bé.

Nota: 5

https://www.youtube.com/watch?v=z1MYA8s30kw

- Advertisement -
Ylenia Cañadashttps://www.elcinefil.cat
Biòloga Molecular de professió i cinèfila per naturalesa. Els anys com a voluntària en el festival de Sitges han forjat la seva unió amb el cinema oferint-li l'oportunitat de col·laborar com a crítica i redactora per a diversos mitjans de comunicació nacionals, així com a realitzar la cobertura de festivals de cinema o esdeveniments culturals. Ha exercit com Jurat de la Crítica, Méliès d'Or i Jurat Jove en el Festival de Sitges, de la crítica al BCN Film Festival,, l'Americana, TerrorMolins, Sant Cugat Fantàstic, TaShort Fest, l'Alternativa o Sabadell Film Festival, entre altres. Ha estat cap de premsa i programadora del Festival de Cinema Fantàstic de Sant Boi (Fantboi) i actualment és codirectora i programadora de la Mostra de Cinema Nòrdic de Barcelona (Nòrdica). A més, és membre de la Associació Catalana de la Crítica i l'Escriptura Cinematogràfica (ACCEC) i treballa en un cinema de Barcelona.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents