‘Secret Invasion’, la ‘maduresa’ de Marvel

- Advertisement -

Ningú pot negar que Marvel Studios amb les seves darreres estrenes cinematogràfiques que formen part de l’autodenominada Fase 5 o Saga del Multivers no han estat del tot inspirades i el públic els ha donat força l’esquena, mostrant símptomes clars d’esgotament. La minisèrie Secret Invasion és una anhelada d’aire fresc dins l’univers ‘marvelita’ tan necessari per recuperar la fe perduda de la seva legió de fans. Creada pel reconegut showrunner Kyle Bradstreet, responsable de la ja mítica Mr. Robot (2015-2019), compta amb una pretesa maduresa narrativa i interpretativa que fan d’ella un producte força interessant.

Secret Invasion
Secret Invasion

- Advertisement -

Al capdavant del repartiment, el sempre solvent Samuel L. Jackson, recuperant el seu ja mític personatge del Marvel Cinematic Univers (MCU), Nick Fury, que està molt ben acompanyat d’altres grans actors i actrius com Ben Mendelsohn (The Outsider, 2020), Kingsley Ben-Adir (Bob Marley: One Love, 2024), Olivia Colman (Empire of Light, 2022) o Emilia Clarke (Game of Thrones, 2011-2019). Tots ells ajuden a crear un producte compacte que funciona amb prou eficàcia, on es planteja, com bé diu el seu títol, una invasió secreta del planeta Terra per part de la raça alienígena dels Skrulls —vistos per primera vegada a Captain Marvel (2019)— i que pot provocar l’esclat de la Tercera Guerra Mundial en buscar el conflicte armat entre els Estats Units i Rússia.

Espies i conspiracions geopolítiques

- Advertisement -

El guió com a tal segueix els patrons clàssics del cinema d’espies i les conspiracions geopolítiques que tantes vegades hem vist al cinema i la televisió, però ho fa des del punt de vista de la ciència-ficció, com si es tractés d’una revisió de la sèrie V (1984)En determinats moments, es pot acusar a la sèrie de ser poc enginyosa o de manca de profunditat, però els responsables ho compensen amb un sòlid muntatge que juga al ‘Joc del Gat i la Rata’ amb l’espectador i que el fa tenir mínimament enganxat a la trama. I és que, no es pot negar, que el producte en qüestió té els objectius clars, sense perdre el focus a donar l’evolució que es mereix el personatge de Nick Fury.

Secret Invasion
Secret Invasion

En definitiva, Secret Invasion ha volgut ser per a Marvel el que Andor ha estat per a Star Wars: un producte madur per a fidelitzar el públic real i captar-ne de potencial. Esperem que aquest intent sigui el principi d’una nova etapa al MCU i que hagi vingut per quedar-se. Llàstima de l’episodi final, que ha estat valorat com el pitjor de la història de la companyia amb només un 13% de valoracions positives a Rotten Tomatoes

Veredicte

Agradarà: als desil·lusionats fans de Marvel que necessiten recuperar la fe perduda amb la ‘Casa de les Idees’.

No agradarà: als que odien Marvel i tot el que faci, encara que s’allunyi dels patrons superheroics.

Enganxòmetre: 6

Nota: 6

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents