‘The Outsider’ i l’efecte Stephen King

- Advertisement -

Quan es parla d’Stephen King sempre ens ve a la ment el gènere del terror, ja que durant dècades ell ha estat, sense cap mena de dubte, el ‘Mestre’, amb obres literàries tan emblemàtiques com Carrie, The Shinning o Cujo, totes traslladades al cinema o la televisió, amb més o menys fortuna.

- Advertisement -

Tenint en compte l’edat daurada que estan vivint les seves adaptacions darrerament, gràcies, en gran part a It (Andy Muschietti), la plataforma d’streaming HBO no ha volgut perdre l’embranzida i ja ha adaptat una de les seves obres més recents, The Outsider.

- Advertisement -

La minisèrie de 10 capítols, gira al voltant de la investigació del brutal assassinat d’un nen per part d’un policia, Ben Mendelsohn (Rogue One), i una detectiu privada, Cynthia Erivo (Widows). Tot i que al principi tot sembla tenir una explicació racional, ben aviat s’adonen que una força paranormal té molt a veure amb el cas.

El showrunner, Richard Price, responsable d’una de les millores sèries policíaques de tots els temps, com és The Wire, és el creador de la nova sèrie ‘Made in King’ i això es nota amb la factura i tractament. Tota la producció transpira dramatisme i obscuritat, connecta perfectament amb les atmosferes a les quals ens té acostumats l’escriptor nord-americà. 

Jason Bateman, el recent guanyador de l’Emmy a la Millor Direcció Dramàtica per Ozark, a part de formar part del planter actoral, també dirigeix els dos primers episodis amb un estil sobri i elegant, que recorda molt a la primera temporada de True Detective. A mesura que avança la trama, els elements sobrenaturals van guanyant terreny i les regles del joc, que havia presentat la ficció en el seu inici, canvien radicalment i es va endinsant lentament i sense grinyolar en un entorn fantàstic, com si es tractés d’una pel·lícula de M. Night Shyamalan (Split), amb els seus habituals twists o girs de guió.

Aquesta barreja de gèneres, en unes mans més inexpertes hauria estat un fracàs, però Price aconsegueix l’equilibri perfecte, conservant la trama de King, i aportant el seu savoir faire, que fa que l’espectador s’involucri des del primer episodi i pugui passar d’un estat emocional a un altre sense pràcticament adonar-se.

Veredicte

Agradarà: als amants dels thrillers policíacs que desitgen quelcom més amb forma de fantàstic.

No agradarà: als qui busquin una sèrie plena d’acció o ensurts fàcils.

Enganxòmetre: 7

- Advertisement -

Nota: 8

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents