‘Scrubs’, una sèrie que val la pena recuperar

- Advertisement -

Pensant en Scrubs, la sèrie que recomanaré avui, m’ha sorgit el següent dubte existencial (que, estimats, de ben segur no resoldrem avui aquí): quina és la recepta de l’èxit? Per què alguns productes mediocres triomfen? I per què d’altres, excel·lents, passen desapercebuts? És l’èxit, com la política, el reflex de la societat en la que vivim? Sigui com sigui, no acabo d’entendre perquè una boníssima sitcom com Scrubs (9 temporades, acabada l’any 2010) no va arribar a tenir la repercussió que, en la meva humil opinió, es mereixia. Scrubs narra els inicis com a metge resident d’en JD, un jove ple d’inseguretats que creix sota el comandament del dur i a la vegada tendre Cap de residents Dr. Cox, i acompanyat dels seus amics Turk i Eliott.

banner
Estem davant d’una sitcom americana que destaca per la seva originalitat, pel seu humor intel·ligent (que no intel·lectual, com ho podrien ser Fraiser o Seinfield), per l’amplíssim ventall d’excel·lents personatges secundaris (el director de l’hospital, Bob Kelso, i “the janitor”, s’enduen la palma) i, sobretot, pel seu cor, per la seva ànima. Sí, digueu-me cursi, però Scrubs és una sèrie amb cor, entranyable. Té molts moments que emocionen, moments que saben tocar la fibra sensible de l’espectador, sense perdre el sentit de l’humor que caracteritza la sèrie. És també un producte amb personalitat pròpia, que no tira del filó de cap altra sèrie per enganxar (com sí ho va fer la digna successora de Friends, How I met your mother).

- Advertisement -

En definitiva, sens dubte una sèrie que val la pena recuperar. Ideal per combinar aquesta tardor amb la segona de Narcos o The walking dead. Donat que prové de la era pre-pirateria, si la voleu veure actualment, us pot ser difícil de trobar. Podeu comprar en dvd el pack de les 9 temporades per Amazon, per uns 40€. Si us sembla car (no ho és!), penseu que per cada 20 minuts de diversió esbojarrada, estareu pagant 20 cèntims.

- Advertisement -

- Advertisement -
Marcel Pujol
Nascut a Barcelona l’any 1983, és Llicenciat en Dret per la Universitat Pompeu Fabra. Marcel Pujol escrivia al blog de cinema 'Marchelo’s Wei' i es defineix com a cinèfil i serièfil empedreït. En el terreny de la literatura, l’any 2014 va publicar el seu primer llibre, 'Tu i jo, living style (Editorial Aurifany) i el 2015 va escriure un dels relats negres de l'antologia 'Els crims nostrats' (Edicions Xandri). Els seus inicis professionals al món del dret els va viure treballant d’advocat del torn d’ofici laboral i actualment es dedica al món dels recursos humans, combinant la seva feina amb la passió per escriure.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents