Roni: un artista massa contemporani

- Advertisement -

Roni és el títol de la nova sèrie de l’il·lustrador català Juanjo Saez. El creador d’Arròs covat i Heavies tendres compta ara amb la direcció de Joan Tomás en una sèrie on l’art és el protagonista. Després de jugar amb la crisi dels 30 a Arròs covat i recrear-se amb l’adolescència a Heavies tendres, ara, amb Roni, és el torn del complex món de l’art. La sèrie és una sàtira surrealista i desimbolta que acosta l’actualitat artística fins al més comú dels mortals. És una de les apostes de llançament de la nova plataforma 3Cat i està també disponible a Filmin.

roni sèrie 3cat-

Roni, una altra manera de veure l’art

- Advertisement -

Formada per 10 episodis de 20 minuts, Roni segueix les aventures d’un jove i insegur pintor de Barcelona. Entre deliris de grandesa, somia convertir-se en l’artista més important de tots els temps. Tot humil, ell. Mentre aquest projecte de “nou Picasso” intenta aconseguir la seva gran oportunitat, els fantasmes de la Història de l’art (Velázquez, Warhol, Plensa…) l’aniran visitant. Convidats especials, al capdavall, que converteixen el seu viatge personal en un camí divertit, inspirador i surrealista. Tots ells proposaran respostes dispars a preguntes com ara: Què és això de l’Art? Qui és Roni com a artista? Així, acompanyem en Roni en el seu periple de creixement personal en què els alts nivells d’humor contrasten amb uns aprenentatges gens frívols.

- Advertisement -

“El protagonista té molt de Joan Tomás, comenta Juanjo Saez, “perquè sé que si ho escriurà i dirigirà ell vull que se li sembli tant com sigui possible perquè així ho farà millor”. Al que Tomás afegeix: “A veure, Roni és una mica gilipolles, però funciona com a exageració de trets que sí que tinc… Una mica com Larry David. Com Roni, jo soc una mica neuròtic, sempre he volgut ser director de cinema, prenc dolentes decisions per això de ser artista… I hi ha molts capítols que comencen amb coses que m’han passat de debò”.

L’estil visual propi i inconfusible de Juanjo Saez també despunta a la sèrie. Els personatges estan compostos per animació en 2D sobre fons realistes i detallistes que confereixen a la producció un estil original i únic.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents