3Cat: neix la plataforma pública de continguts en català

- Advertisement -

3Cat ja està aquí! Ha tardat, però la nova plataforma digital de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja està en marxa. 3Cat neix amb la vocació de garantir l’accés de la ciutadania a continguts en català en l’entorn digital, amb un accés universal i gratuït. La plataforma compta amb una extensa oferta de vídeo a demanda, canals en directe i canals verticals temàtics.

A més hi ha un ampli catàleg de sèries, documentals, entreteniment, pel·lícules i també continguts sobre actualitat, arts i divulgació. Sense descuidar-se els esports i continguts infantils i per a joves una de les clares noves apostes de la TV pública catalana. Per començar a gaudir de la plataforma només cal donar-se d’alta amb un correu electrònic, introduir un codi de seguretat que envien a l’instant i començar a veure continguts!

- Advertisement -

Dona’t d’alta en aquest enllaç

- Advertisement -

3Cat
Imatge promocional de 3Cat

Amb 3Cat els mitjans públics fan un salt endavant i es modernitzen amb l’objectiu de ser capdavanters i referents en el món digital. A la vegada han adaptat els continguts i les formes de distribució als nous hàbits de consum i a l’experiència audiovisual actual. La nova plataforma permet incrementar exponencialment els continguts en català en l’àmbit digital on ara mateix la situació no és ni de bon tros la de la normalització. 3Cat també vol esdevenir un eix connector entre agents del sector audiovisual, i donar suport al talent per a la producció i distribució de continguts en català.

3cat presentació
La presentació de 3Cat als platós de TV3

3Cat, un munt de novetats i contingut d’arxiu

La plataforma substitueix el caducat 3 a la carta (estrenat el 2004) i ofereix de manera fàcil i intuïtiva continguts nous i vells dels canals de la CCMA. La nova eina neix amb més de 280.000 hores de contingut en català i més de 30 novetats a la graella. Així, per exemple hi ha noves sèries de producció pròpia com El Forense o La mirada de la Fiona i clàssics com Nissaga de poder o Plats bruts. A més també hi ha sèries estrangeres doblades al català com Borgen o Berlin Babylon i pel·lícules com El discurs del rei, La noia del tren o Stillwater.

3cat entreteniment

Ara bé, una de les apostes fortes de 3Cat és l’entreteniment en català. Els nous espai d’Andreu Buenafuente (Vosaltres mateixos) o Albert Om (Una altra història) són algunes de les moltes novetats. I sense oblidar el pòdcast. Els continguts de Catalunya Ràdio també hi són presents. La idea, segons ha explicat el director de TV3, Sigfrid Gras, és que existeixi una relació de convivència entre TV3 i 3Cat. No tot el que hi hagi a la plataforma passarà pel canal en obert, però tot el que s’emeti als canals de la TV pública catalana sí que estarà a 3Cat. I això també inclou els directes tant de televisió com de ràdio.

L’usuari al centre

Segons la presidenta de la CCMA, Rosa Romà, l’objectiu és potenciar el talent de casa i multiplicar amb escreix el contingut en català. “La nostra vocació és impulsar la llengua i arribar a 10 milions de catalanoparlants. Ho volem fer amb una nova manera de presentar contingut: apostant per consum a demanda”. Romà ha assegurat que el centre de gravetat està ara posat en l’usuari per connectar continguts amb les persones. A la presentació, que s’ha celebrat aquest dilluns 30, també hi ha assistit el president de la Generalitat, Pere Aragonès la presidenta del Parlament, Anna Erra.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents