‘Reacher’, la sèrie per oblidar a Cruise

- Advertisement -

Després de dues pel·lícules protagonitzades per Tom Cruise, Jack Reacher (2012) i Jack Reacher 2: Never Go Back (2016), on encarnava amb solvència, tot i la clara diferència física, al popular heroi literari creat per Lee Child, ara el personatge fa el salt a la televisió de la mà de Prime Video. Protagonitzada per Alan Ritchson (Titans), la primera temporada de vuit episodis adapta la primera novel·la de l’extensa saga literària, que compta amb més de 20 volums, Killing Floor (1997).

Reacher_1

- Advertisement -

La trama de la sèrie, com no pot ser d’una altra manera,  gira al voltant de Jack Reacher, un veterà investigador de la policia militar que acaba de tornar a la vida civil. Quan Reacher arriba a la petita ciutat de Margrave, Geòrgia, es troba amb una comunitat que està bregant amb el seu primer homicidi en 20 anys. La policia el deté immediatament i els testimonis oculars el situen en l’escena del crim. Mentre tracta de demostrar la seva innocència, apareix una conspiració que requerirà la seva intel·ligència i força.

- Advertisement -

La producció d’Amazon Studios, Skydance Television i Paramount és una adaptació molt fidel del llibre en què es basa, i compta amb un sòlid guió signat per Nick Santora (Prison Break). El veterà showrunner, que també actua com a productor executiu, ha impregnat la història amb audaços tocs de misteri, calculats cliffhangers i estratègics flashbacks. Reacher es presenta com una enigmàtica sèrie amb molt ganxo, que es pren el seu temps per captar l’interès de l’espectador. Tant pel que fa a l’assassinat amb el qual arrenca la temporada, com per encaixar totes les peces del trencaclosques que falten per a comprendre les motivacions del protagonista.

Parlant del protagonista, un dels aspectes més controvertits de les versions cinematogràfiques de Jack Reacher va ser el físic del protagonista. Ningú nega que Cruise és una estrella de referència dins el cinema d’acció, i la saga Mission: Impossible n’és el màxim exponent, però els fans de l’obra original mai van acabar de veure a l’intèrpret en aquest rol. En els llibres originals de la saga, Reacher és un personatge imponent, que es caracteritza per la seva altura, la seva envergadura i per ser ros, tal com és Ritchson. 

Reacher_2

L’actor de The Hunger Games: Catching Fire (2013) aconsegueix el difícil equilibri en què es mou el personatge: bon amic i fidel aliat, per una banda, i, per l’altra, venjador implacable i màquina de matar. Ritchson té la capacitat de transmetre amb un sol gest, una postura o una petita ganyota en el seu hieràtic rostre tota l’essència del que ha de ser Reacher.

Amazon Studios l’ha encertada amb Reacher, tant en el guió com en el repartiment, insuflant-li vida a una saga que té milions de lectors i seguidors a tot el món. Una sèrie sobre els orígens del personatge que ens explica una història fonamental: el naixement d’un particular antiheroi, que està aprenent qui és i quina és la seva missió en la vida. 

Veredicte

Agradarà: als fans de thrillers consistents i sèries addictives de misteris.

No agradarà: als espectadors que busquen personatges polièdrics i arcs argumentals enrevessats.

Nota: 7

- Advertisement -

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents