Un altre superheroi és possible

- Advertisement -

Quan es parla de superherois, tots tenim al cap una imatge molt concreta: un individu musculat, embotit en un vestit de licra i amb uns principis irreprotxables. Doncs, bé, per sort, no tots els superherois són iguals, si no seria molt avorrit. N’hi ha alguns que són totalment el contrari, més que superherois són antiherois, plens de defectes i debilitats. I això és el que els fa humans, perquè l’ésser humà no és, ni de bon tros, perfecte. 

El món del còmic mai ha estat aliè a aquesta realitat i, des dels seus inicis, ha creat un seguit de personatges com a contrapunt als superherois, els anomenats superdolents o antagonistes dels protagonistes. Els més famosos són el Lex Luthor de Superman o el Joker de Batman, de DC, o el Red Skull del Captain America o el Green Goblin d’Spider-Man, de Marvel. Però tota fórmula té data de caducitat i els fans de les vinyetes, al llarg dels anys i amb el canvi de modes i tendències, han anat demanant que els sorprenguin amb noves visions i plantejaments. Aquí és on entren noves editorials independents com Image o Dark Horse, que han anat oferint als lectors un punt de vista totalment diferent de l’univers superheroic. 

- Advertisement -

I el que passa al Novè Art acabant transcendint al Setè Art i, ara, ja sabem que el nou espai del cinema és més la petita pantalla que la gran, sobretot per emetre productes menys mainstream i més counterculture. Per això les plataformes d’streaming s’han afanyat a oferir sèries més enllà del MCU o el DCU. Vegem els exemples més reeixits de sèries de superherois alternatives.

The Boys

‘The Boys 2’: els antiherois contraataquen

- Advertisement -

Sinopsi: La sèrie té lloc en un món en el qual els superherois representen el costat fosc de la celebritat i la fama. Un grup de vigilants que s’anomenen ‘The Boys’ decideix fer tot el possible per frenar als superherois que estan perjudicant la societat, independentment dels riscos que això comporta.
Temporades: 2  (2019-)
Plataforma: Prime Video

Doom Patrol

Doom_PatrolSinopsi: Reimaginació d’un dels grups de superherois més emblemàtics de DC: Robotman, Negative Man, Elasti-Girl i Crazy Jane, liderats pel científic boig Dr. Niles Caulder. Els membres d’aquesta peculiar patrulla rememoren les circumstàncies que els van portar a obtenir les seves habilitats sobrehumanes, causant tota classe de cicatrius i desfiguracions que els impedeixen portar una vida normal. 
Temporades:
2 (2019-)
Plataforma: HBO

Legion

LegionSinopsi: Basada en el personatge dels còmics de X-Men David Haller, que va ser diagnosticat d’esquizofrènia quan era un nen i que es troba en una institució mental. La seva rutina en un hospital psiquiàtric canvia amb l’arribada d’una nova pacient anomenada Syd, que desencadena el descobriment que les veus i visions que té poden ser reals. 
Temporades:
3 ((2017-2019)
Plataforma: HBO

The Tick 

The_TickSinopsi: Recuperat d’una pèrdua de memòria, Tick s’uneix al seu vell company d’aventures Arthur per a enfrontar-se al mal.
Temporades: 2 (2016-2019)
Plataforma: Prime Video

Titans

Titans

Sinopsi: Quan Dick Grayson (Robin) i Rachel Roth (Raven) necessiten ajuda per a acabar amb una força que amenaça d’acabar amb el planeta, formen els Titans al costat de Korland (Starfire) i Gar Logan (Beast Boy).
Temporades: 2 (2018-)
Plataforma: Netflix

The Umbrella Academy

Umbrella_Academy

- Advertisement -

Sinopsi: Narra la vida dels membres separats d’una família de superherois anomenada Umbrella Academy, que treballen junts per a resoldre la misteriosa mort del seu pare mentre s’enfronten a molts conflictes a causa de les seves personalitats i habilitats divergents.​
Temporades: 2 (2019-Actualitat)
Plataforma: Netflix

Xacres del superheroi: un nyap d’adolescència en off i no tenir poders en absolut

El Vecino

El_Vecino

Sinopsi: A Javier no li van massa bé les coses. Ben just arriba a finals de mes amb un treball precari, i la seva relació amb Lola no va precisament bé. El que menys necessitava és que un extraterrestre li caigués damunt i li passés els seus superpoderes abans de morir. Ara, Javier és un superheroi, i no li va ni una miqueta millor que abans.
Temporades: 2 (2019-2021)
Plataforma: Netflix

L’última aventura del veí de Vigalondo

Watchmen

Watchmen

Sinopsi: Ambientada en un univers alternatiu en el qual els vigilants emmascarats són tractats com a criminals, la sèrie ‘Watchmen’ utilitza l’univers del còmic original creat per Alan Moore per a crear un contingut completament nou.
Temporades:  1 (2019)
Plataforma: HBO

‘Watchmen’: els vigilants dels vigilants

- Advertisement -
Jordi Sardiña
Periodista, professional, des de 1999, cinèfil, passional, des de tota la vida, ja que el cinema l'ha acompanyat sempre, tant en els bons com en els mals moments. La seva trajectòria laboral no sempre ha estat lligada al Setè Art, perquè s'ha guanyat la vida com a consultor de Màrqueting-Comunicació en diferents empreses de sectors diversos. Col·laborar amb 'El Cinèfil' li permet transmetre tot el que ha après i continua aprenent veient cinema. Llarga vida a la pantalla gran (i petita)!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents