Raons per veure ‘La cordillera’

- Advertisement -

En aquests dies políticament convulsos s’acaba d’estrenar una pel·lícula molt interessant per entendre les fosques motivacions que s’amaguen darrera la política. Es tracta de La cordillera, una pel·lícula argentina dirigida per Santiago Mitre, l’autor d’El estudiante i Paulina. El film compta amb un repartiment internacional amb Ricardo Darín com a cap de cartell, acompanyat per Alfredo Castro, Elena Anaya, Daniel Gimenez Cacho o Christian Slater. La cordillera ens mostra els conflictes, polítics i personals, als quals ha de fer front el president d’Argentina en el transcurs d’una important cimera de presidents de l’Amèrica Llatina que se celebra en un espectacular hotel als andes xilens. Us donem algunes raons per veure-la.

Santiago Mitre

Santiago Mitre és un director i guionista argentí que va iniciar-se en el món del cinema l’any 2006. Als seus inicis el podem trobar com a guionista d’alguns films de Pablo Trapero com Leonera o Elefante Blanco tot i que també ha col·laborat amb altres com Walter Salles.  El 2011 va presentar El estudiante, el seu primer film a com a director. La cinta, en forma de thriller, explica l’ascens d’un mal estudiant des del control dels sindicats universitaris fins la seva arribada al món de la política municipal. El film va triomfar a molts festivals per la seva visió àcida de la corrupció i la manipulació de la política. Amb Paulina (La patota) torna a mirar críticament el seu país, en aquest cas es tracta del segrest d’una treballadora social en una ciutat de províncies. Aquest film estava protagonitzat per Dolores Fonzi, que torna a col·laborar amb Mitre a La cordillera. Al seu nou film, el director torna a fer gala de la mirada intel·ligent i afinada al món de la política, com ja va fer a El estudiante. En aquesta ocasió, reflexiona sobre l’ambició desaforada i la presència del mal com a motor d’una certa política posada al servei dels objectius personals.

Ricardo Darín

- Advertisement -

A La cordillera podem gaudir d’un nou recital interpretatiu de Ricardo Darín, actor que enguany  ha estat guardonat amb la Conxa d’Or, el premi més prestigiós del Festival de Cinema de San Sebastián. Darín és un dels grans actors del cinema argentí al costat de Federico Luppi o Leonardo Sbaraglia. Tot i que va debutar al món del cinema a finals dels anys 70, la fama internacional de Darín arriba amb la seva aparició amb el sorprenent thriller Nueve reinas i, sobretot, El hijo de la novia, la cinta que tornava a posar en òrbita el realitzador argentí Juan José Campanella, autor d’altres films protagonitzats per Darín com Luna de avellaneda o El secreto de sus ojos. Aquest actor argentí, que combina cinema amb teatre, també ha donat suport a produccions independents argentines com Relatos salvajes o La cordillera.

- Advertisement -

Mariano Llinás

El guió de La cordillera està escrit per Santiago Mitre en col·laboració amb Mariano Llinás, un director inscrit en el que s’ha anomenat Nou cinema argentí. Llinás és un guionista especialitzat en l’art de l’storytelling que desenvolupa al màxim a Historias extraordinarias, un monumental film de 4 hores ple de personatges i situacions que s’entrecreuen per formar un gran fresc de l’argentina rural. Una pel·lícula que no s’ha estrenat encara al nostre país però que ha tingut un gran ressò internacional a través de diversos festivals com el BAFICI de Buenos Aires on va obtenir, al mateix temps, el premi del Jurat i del Públic. Llinás té encara pendent d’estrena un nou film Flor (parte 1).

- Advertisement -
Hotel Elèctric
A l'Hotel elèctric s'hi allotja un col·lectiu capitanejat per Jesús Gonzàlez i Judith Vives dedicat a la promoció i divulgació de la cultura cinematogràfica. Organitzen projeccions, cinefòrums i cursos amb l'objectiu d’obrir espais de debat i intercanvi d’idees i coneixements al voltant del cinema i l’àudiovisual. També impulsen el Mercat del Film, jornada de projeccions i debat al voltant de l’audiovisual local i fan cursos i tallers de cinema. També gestionen la plataforma 2.0 #CinemaCatala a Facebook i Twitter però sobretot, gaudeixen del cinema!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents