Dues produccions catalanes, preseleccionades pels Oscars

- Advertisement -

La cursa dels Oscars 2024 ja ha començat. Com a mínim ja se sap quines són les tres propostes que l’estat espanyol hi portarà per a competir. L’Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques d’Espanya ha escollit els films 20.000 especies de abejas, La sociedad de la nieve i Cerrar los ojos com a preseleccionades a optar a l’Oscar a millor film internacional. Les dues primeres són produccions catalanes i la tercera suposa el retorn a la direcció del mític director Víctor Erice.

20.000 especies de abejas

Dirigida per la basca Estibaliz Urresola, ja porta un ampli recorregut de premis i està nominada als premis Lux del Parlament Europeu. Recordem que a Berlín va guanyar també la Biznaga d’or al Festival de Màlaga i l’Os de Plata per a l’actriu protagonista, Sofía Otero, la protagonista de només 10 anys. El film compta amb la coproducció de l’empresa catalana Inicia Films i la participació de TV3.

20.000 (o més) espècies d’humans

- Advertisement -

La sociedad de la nieve

- Advertisement -

Dirigida pel barceloní J.A. Bayona, suposa el seu retorn al cinema després de la multipremiada Un monstre em ve a veure (2017) i Jurassic World: El regne caigut (2018). Després de dirigir els dos primers episodis d’Els anells de poder per a Amazon Prime, el realitzador català canvia de plataforma i dirigeix aquesta pel·lícula per a Netflix per parlar d’uns esgarrifosos fets reals. El 1972, el vol 571 de la Força Aèria Uruguaiana, noliejat per a portar a un equip de rugbi a Xile, s’estavella en una glacera al cor dels Andes. Només 29 dels seus 45 passatgers van sobreviure a l’accident. Atrapats en un dels entorns més inaccessibles i hostils del planeta, es veuen obligats a recórrer a mesures extremes per a mantenir-se amb vida. Us sona? Sí, efectivament. És la història de Viven (1993). 30 anys més tard torna al cinema amb una nova versió.

‘La Sociedad de la Nieve’: J.A. Bayona reviu la tragèdia de ‘Viven’

Cerrar los ojos

El director basc Víctor Erice torna al cinema 30 anys després del seu últim film El sol del membrillo. L’última de les preseleccionades pels Oscars és ha estat seleccionada pels grans festivals de Venècia i Sant Sebastià ens explica la història d’un popular actor que desapareix durant un rodatge. Trenta anys després, un programa de televisió reviu el cas i hi arriba a involucrar un amic i company de l’actor. Igual que La sociedad de la nieve, està produïda per Netflix.

cerrar-los-ojos

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents