Avui en dia amb la gran quantitat de sèries que s’estrenen setmanalment, costa trobar-ne una que sorprengui en tots els aspectes. Tot i això, de tant en tant en surt alguna única en la seva espècie, que arriba com una ràfega d’aire fresc i fa revifar la nostra il·lusió pel món audiovisual. Ousama Ranking és una d’elles, una sèrie que va començar a finals de l’any passat i ha passat força desapercebuda, ja que altres animes com Shingeki no kyojin o Kimetsu no yaiba entre altres, l’han eclipsat. De totes maneres, Ousama Ranking té una gran base de seguidors, i la veritat és que se la mereix, ja que és una meravellosa obra de fantasia medieval.
Seguint en la mateixa línia de la crítica d’anime del mes passat, Komi-San Can’t Communicate, tractem una altra sèrie que gira al voltant d’un personatge amb problemes de comunicació. En Bojji és el fill del rei més fort del món, però desgraciadament, no només és sordmut sinó que, a més a més, és totalment dèbil, no té cap mena de força. Ara bé, en Bojji té un gran cor, és molt intel·ligent i decideix que vol ser el rei número u. En la seva aventura cap al tron l’acompanyarà Kage, un assassí del clan de les ombres que l’entén quan parla i que no el menysprea només pel fet de ser sordmut i esquifit. Junts viuran mil i una aventures pel regne i intentaran evitar que el tron del pare d’en Bojji caigui en males mans.
L’estètica de la sèrie és francament curiosa. A simple vista recorda animes antics, però alhora moderns. Potser sona un pèl contradictori dit així, per fer-vos una idea és com si agafessin l’estil de clàssics infantils com Heidi o Marco, en retoquessin el color per donar-li més vida i després l’animessin com si fos un shonen com ara Naruto. La barreja és molt peculiar i sorprèn, ja que no hi estem acostumats, però és extremament original i fins i tot únic de la seva espècie. A més té unes escenes d’acció fora de sèrie. Quan veiem que els personatges es disposen a creuar espases, sabem que un espectacle visual està a punt de començar.
Aquestes decisions artístiques són excel·lents, ja que hi ha un gran contrast entre l’art i la narrativa, perquè els temes que tracta la sèrie no són gens superficials ni infantils, i la trama conspiratòria i política que anem destapant és digna de Joc de Trons.
Deixant de banda el punt més fort de la sèrie passem a l’apartat musical. Ousama Ranking té una banda sonora que pot ser tant entranyable, com explosiva, com trista… I en cada un dels tons és excel·lent. Si comparem els dos openings, que ja de per si són una autèntica meravella, veiem que no tenen res a veure l’un amb l’altre, són completament diferents. Aquest ampli registre lliga a la perfecció amb l’apartat narratiu, ja que tant un com l’altre tenen moltíssims matisos i constantment canvien de to per sorprendre’ns.
Per concloure només vull dir que és sorprenent que un anime d’aquest calibre hagi passat mig desapercebut. Ousama Ranking s’ha convertit en un dels meus animes preferits i crec fermament que mereix molt més, a diferència de Shingeki no kyojin per exemple, la qualitat del qual no para de caure en picat mentre que la seva fanbase no para de créixer.
Ousama Ranking és, definitivament, una de les millors sèries d’anime que hem vist en els últims anys, i probablement de la dècada.
Veredicte
Agradarà: a tots els que els agradi l’animació, siguin grans o menuts.
No agradarà: als qui l’animació poc normativa els tiri enrere (tot i així us la recomano moltíssim).
Nota: 10
Enganxòmetre: 10