La Komi té problemes de comunicació

- Advertisement -

Pots ajudar una persona profundament introvertida i incapaç de comunicar-se a fer més de cent amics? Aquest és l’objectiu que es marca el jove Tadano, un estudiant de batxillerat, quan coneix la Komi, una nova alumna del centre que, tot i ser extremament popular i capaç de causar moltíssim furor entre els estudiants, és increïblement tímida i li costa horrors comunicar-se amb la resta de companys. 

Komi_San_1

- Advertisement -

Així de simple és la premissa de la sèrie Komi-San Can’t Communicate, animada per l’estudi OLM, el mateix estudi encarregat de realitzar una pila de pel·lícules i sèries de Pokemon i la meravellosa Odd Taxi entre altres animes. Komi-San Can’t Communicate és una sèrie d’institut que ens fa riure, ens emociona i fa que ens enamorem dels seus personatges tan carismàtics. És sens dubte una de les grans sorpreses del 2021 dins del seu gènere.

- Advertisement -

Els episodis solen girar al voltant de la Komi que ha de dur a terme alguna tasca molt simple a simple vista, com comprar el pa o demanar un mocador a un desconegut, però són situacions en les quals evidentment es necessita un mínim de comunicació per resoldre-les. Aquests moments se li fan tot un món a la pobra Komi la qual s’hi veu constantment arrossegada pels seus companys, Tadano i Najimi, que l’empenyen a trencar les seves barreres comunicatives i així assolir l’objectiu de fer cent amics. Sorprenentment, ja sigui escrivint com fent una demostració de comunicació no verbal, la Komi sempre se’n surt per una banda o l’altra.

Komi_San_2

Canviant de tema: l’art és encantador. L’estètica general de la sèrie és una preciositat. El disseny de personatges està molt ben trobat narrativament, però sobretot estèticament, tots tenen una personalitat única que ens captiva a l’instant i ens fa retornar mentalment a l’època de l’institut. Aquests trets visuals de la sèrie van agafats de la mà d’una animació àgil, polida al detall i que transmet una energia única. De fet, recordo haver-la començat amb cert escepticisme que es va esfumar al moment en què ella es presenta davant la classe al principi de tot. D’altra banda, sap quan trencar radicalment amb aquesta bellesa per fer-nos arribar grans dosis d’humor a través d’una animació molt més còmica i fins i tot amb un punt “cutre”.

La banda sonora en general és bastant normal, tot i que l’opening és una veritable delícia. Té uns visuals com els de la sèrie, tot i que estan més estilitzats, que van acompanyats de la cançó Cinderella del grup Cider Girl, un tema tranquil amb una melodia molt alegre que quan se t’enganxa ja no hi ha qui te la tregui del cap. De fet, crec que és de les poques sèries de les quals mai m’he saltat l’opening, és encantador.

Per concloure, només vull afegir que Komi-San can’t Communicate és una de les millors sèries del 2021 i de les millors sèries que he vist en una bona temporada. Una joia dins del catàleg de Netflix que aquest abril tindrà una segona temporada.

Veredicte

Agradarà: als amants de l’anime i de les sèries d’institut en general. No us el perdeu, és un “must”.

No agradarà: als que les sèries d’institut els avorreixin i l’anime en general no els hi faci el pes. Tot i això, us recomano donar-li un cop d’ull, mai no se sap.

Enganxòmetre: 9

- Advertisement -

Nota: 8,5

- Advertisement -
Jan Español
Nascut el 1996 a Barcelona, Jan Español és graduat en cinema i audiovisuals per l'ESCAC. Guionista per naturalesa i ascendència familiar, sempre ha viscut fascinat i envoltat pel món audiovisual. Àvid consumidor de cinema, sèries i videojocs, és, a més, un fan incondicional de la cultura japonesa, el manga i l'anime. Escriptor de dos curts i una obra de teatre, actualment treballa en l'adaptació d'un manga a sèrie.

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents