Netflix obre a Madrid la seva seu europea de producció

- Advertisement -

Netflix fa un pas decisiu de proximitat al mercat europeu amb l’obertura de la seva primera central de producció a Europa que segons ha anunciat la plataforma es col·locarà a Madrid. La seu estarà situada a la Ciudad de la Tele, un nou campus de 22.000m2 a Tres Cantos que actualment encara està en construcció. La Ciudad de la Tele serà, doncs, la seu de producció per a l’oferta de contingut original en castellà dels propers anys, incloent títols ja existents i altres de nous produïts per Netflix, així com sèries i pel·lícules produïdes per associats.

- Advertisement -

El Grup Secuoya administrarà les instal·lacions, entre altres serveis, convertint-se en el seu soci de serveis de producció en exclusiva per a tots els projectes desenvolupats al campus. Netflix ocuparà tres platós insonoritzats de 1.200m2 a partir del mes de setembre, amb l’opció d’ocupar espai addicional quan la construcció del campus estigui completada.

- Advertisement -

Segons explica Netflix en un comunicat la creació d’aquesta central reflecteix un augment de la inversió de Netflix a Espanya, amb més de 13.000 persones entre repartiment, equip i extres treballant en 20 produccions originals de Netflix al llarg del país en aquest any. Entre els títols pròximament disponibles a Netflix destaquen la 3a temporada de Las chicas del cable el 7 de setembre o Elite i un nou drama de temàtica adolescent. Cal sumar-hi la nova pel·lícula original dirigida per Isabel Coixet, Elisa y Marcela, i Los crímenes de Alcásser, una nova sèrie documental original.

Erik Barmack, vicepresident de sèries Originals de Netflix, ha comentat que “Espanya té una gran tradició en la creació de contingut innovador i estem molt entusiasmats de reforçar la nostra inversió al centre cultural de Madrid. Usuaris de Netflix de tot el món, des de Sant Sebastià fins a Santiago de Xile o de Toronto a Tòquio, gaudeixen del contingut en espanyol. L’establiment de la nostra primera central a Europa crearà noves oportunitats per l’increïble talent a Espanya alhora que demostrarà el nostre compromís amb la producció de contingut original a tot Europa “.

També Maria Peña, Consellera Delegada de l’ICEX, l’Agència del Govern Espanyol d’Exportació i Inversions ha elogiat la decisió de la companyia nord-americana de localitzar aquesta seu a Madrid. “Estem molt contents amb la decisió de Netflix d’establir la seva primera central de producció a Europa a casa nostra. Estem segurs que aquest projecte contribuirà en gran mesura a posicionar a Espanya com un lloc competitiu per a la indústria de l’entreteniment global. Compta amb tot el nostre suport per aconseguir aquest fi “.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents