‘Mulan’ arriba a Disney + (sense pagar extra)

- Advertisement -

Ja sabem que la nova gallina dels ous d’or de Disney és refer els seus clàssics amb actors de carn i ossos. Els èxits dels films en imatge real han deixat les arques de l’empresa de Mickey Mouse ben plenes i ara arriba el torn de noves adaptacions. Aquest 2020 la gran aposta era Mulan però com el coronavirus ho està canviant aquest film va tenir una estrena inèdita. Disney va decidir no estrenar el film als cinemes i posar-lo només a la seva plataforma Disney + a un preu de 21,99€ (siguis o no subscriptor de la plataforma) un fet sense precedents a la història de l’exhibició cinematogràfica. Aquest desembre (tres mesos després) arriba per fi de manera “gratuïta” als membres de Disney +. És a dir, ja no cal pagar de més per veure-la. Disney va adaptar el tràiler a la nova situació i el que sí que no canvia és el fet que la directora Niki Caro ha optat per una estètica de wu xia que recorda als clàssics xinesos de Zhang Yimou.

- Advertisement -

Precisament el fet de cobrar el film “a part” va ser la novetat ja que Artemis Fowl, que tampoc va veure els cinemes a causa del coronavirus, es va acabar incorporant al catàleg de Disney + (sense haver de pagar un extra).

- Advertisement -

https://elcinefil.cat/2020/04/15/artemis-fowl-la-nova-saga-de-disney/

Ella, la guerrera

La sinopsi oficial no se separa gaire de la que ja coneixíem del film de 1998. L’Emperador de la Xina emet un decret per reclutar un home per cada família que haurà de servir en l’Exèrcit Imperial per defensar el país dels invasors del Nord. Hua Mulan, filla única d’un condecorat guerrer, es presenta per evitar que el seu ancià pare sigui cridat a files  fent-se passar per un home. Per aconseguir-ho haurà apel·lar a la seva força interior i treure a la llum tot el seu potencial. Segons explica Disney en un comunicat aquesta nova versió  “és una aventura èpica que la transformarà en una guerrera llorejada que la farà mereixedora del respecte de tot un país i motiu d’orgull per al seu pare”.

El casting  l’encapçala l’actriu xinesa Yifei Liu com a Mulan i estarà acompanyada de Donnie Yen com el Comandant Tung; Jason Scott Lee com Bori Khan; Yoson An com Cheng Honghui; Gong Li com Xianniang i Jet Li com l’emperador. La pel·lícula està dirigida per Niki Caro a partir d’un guió de Rick Jaffa & Amanda Silver i Elizabeth Martin & Lauren Hynek basat en el poema narratiu La balada de Mulan.

Hi ha coses a destacar en comparació amb el film animat com la desaparició del simpàtic drac Mushu (amb la veu d’Eddie Murphy) o la incorporació de nous personatges a la trama com el militar que encarnarà Donnie Yen. També s’ha anunciat que no hi haurà cançons pel mig fet que fa que tot plegat tingui una estètica més “adulta” i s’acosti al tipus de film èpic que la Xina acostuma a rodar sobre les seves llegendes i tradicions.

- Advertisement -
Redaccióhttps://elcinefil.cat/
'El Cinèfil' és un mitjà de comunicació dedicat a analitzar, explicar i difondre l’univers del cinema en tota la seva amplitud. Parlem de pel·lícules, sèries i festivals i també organitzem tot tipus d'esdeveniments relacionats amb el cinema. Ens agrada dir que som una revista en xarxa i en català. En xarxa perquè, a banda del web, també aprofitem les xarxes socials per a difondre i comunicar novetats i reflexions sobre el setè art. I tot plegat ho fem en català perquè és la nostra llengua. Gaudeix i que el cinema t'acompanyi... SEMPRE!

Articles relacionats

DEIXA UNA RESPOSTA

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Articles més recents